23948sdkhjf

Bøjsø vinder udbud på højskole - vinduer skal matche de oprindelige

Vinduesproducenten Bøjsø er netop blevet valgt til at levere 107 vinduer og 7 døre til Luthersk Missions Højskole

Vinduesproducenten Bøjsø er netop blevet valgt til at levere koblede vinduer og døre til Luthersk Missions Højskole i Hillerød. Her skal 107 vinduer og syv døre udskiftes med respekt for bygningens oprindelige arkitektur.

Skolen er en bibel- og folkehøjskole med vægt på det første. Den blev opført i 1923 til samme formål og fremstår med et charmerende, klassisk udtryk.

Bygningens vinduer og døre er dog ved at være nedslidte og udtjente. Derfor har bestyrelsen haft udskiftningsopgaven i udbud.

- Vi var i tvivl om, hvorvidt valget skulle falde på en billigere løsning, eller om vi skulle gå all in og investere i koblede vinduer. De har nemlig den fordel, at vinduerne ligner de oprindelige på en prik, fortæller arkitekt Jørgen Engell-Kofoed, som selv har gået på skolen.

Jørgen Engell-Kofoed har været rådgiver i forbindelse med beslutningen om vinduesvalget, og efter at flere producenter havde budt ind, faldt valget på Bøjsø Døre & Vinduer, der er specialiseret i at levere netop koblede vinduer til ældre og bevaringsværdige bygninger.

Renoveringsarbejdet går så småt i gang allerede nu. Selve udførelsen fra Bøjsø går i gang 1. september 2018 og forventes at stå færdig i november 2018.

td

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125