23948sdkhjf

Pæn fremgang hos Cembrit

Producenten af fibercement til byggeriet øgede omsætningen med 11 % i 2010, mens EBIT-resultatet blev forbedret med 52 mio. kroner.
Selvom den tidlige vinter påvirkede salget i slutningen af året, formåede Cembrit i 2010 at øge omsætningen fra 1.243 til 1.383 mio. kroner.

Det betegnes som tilfredsstillende efter et år i en branche, der generelt har oplevet svagt faldende til stagnerende vækst.

Fremgangen har været bredt funderet på de fleste hovedmarkeder og er kraftigt medvirkende til, at det lykkedes at vende sidste års underskud på 25 mio. kroner EBIT til et plus på 27 mio. kroner:

- Cembrit er generelt kommet styrket ud af krisen, især på de markeder, hvor selskabet har en markedsledende position. Det er Cembrits strategi og ambition over de kommende år at blive en ledende virksomhed i alle de markeder, hvor vi ønsker at være til stede, oplyser ledelsen i en rapport, der indgår i moderselskabet FL Smidts årsregnskab.

Yderligere fremgang i 2011
I 2011 vurderer Cembrit, at de europæiske markeder for byggematerialer vil stabilisere sig på niveau med 2010, og det forventes, at såvel omsætning som resultat kan forbedres yderligere:

- Virksomheden vil fortsat fokusere på lønsomhed og vækst i 2011 og forventer en omsætning, som er lidt højere end i 2010, og en EBIT-margin på ca. 4 %, skriver Cembrit.

Det overordnede fokus i de kommende år er på fortsat styrkelse af Cembrits brand og position på de enkelte markeder – og på at fastholde en konkurrencedygtig produktionsplatform.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109