23948sdkhjf

Stor milliongave sikrer Papirøens vandkulturhus

Opførelsen af et nyt ambitiøst vandkulturhus på Papirøen i Københavns Havn har været betinget af, at der kunne opnås støtte fra private fonde på 300 mio. kroner.

Det er nu sket, og endda i ét hug. Nordea-fonden sikrer således projektets fulde finansiering.

Med Nordea-fondens støtte kan vi nu opføre Kengo Kuma & Cornelius Vöges enestående vand-kulturhus, så Papirøen også fremover vil være et helt unikt og åbent sted for alle københavnere og byens gæster. Det synes jeg er fantastisk, siger en glad overborgmester Frank Jensen (S).

Vandkulturhuset er skabt i et japansk-dansk arkitektsamarbejde mellem Kengo Kuma og Cornelius+Vöge og med Søren Jensen som rådgivende ingeniør. Hos Nordea-fonden glæder bestyrelsesformand Peter Schütze sig over, at fonden nu kan bidrage til at føre de store visioner ud i livet.

- Det har potentiale til at blive et vartegn for København og en nyskabende ramme for byens borgere og foreninger. Kort sagt: Ut hus fuld af gode liv baseret på aktivitet og fællesskab, siger Peter Schütze.

Vandkulturhusets realisering fejres den 20. juni, hvor Kengo Kuma kommer til Danmark for at afholde en forelæsning for studerende på KADK. Her vil Kengo Kuma og partner Yuki Ikeguchi fortælle om visionerne bag projektet.

Kengo Kuma og Cornelius+Vöge blev i slutningen af 2017 valgt som vinder af arkitektkonkurrencen med et projekt, der blev rost for at skabe en unik sammenhæng mellem land og vand i kombinationen af vandkulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad.

- Med teglpyramider, der svæver på lette glaskonstruktioner, vil det vindende projekt på en og samme tid skille sig ud og passe perfekt ind i den overordnede plan for Papirøen. Bygningen vil være rig på detaljer, der i sig selv vil være en oplevelse – uanset om man opholder sig inde i vandkulturhuset, besøger Papirøen eller betragter den på afstand. Og med unikke svømmebassiner både inde og ude er det længe siden, vi har præsenteret et byggeri, der i den grad vil være en gave til byen og alle københavnere, sagde teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) ved offentliggørelsen.

Kengo Kuma står også bag det kommende HC Andersen-museum i Odense.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125