23948sdkhjf

Østjysk energihus vinder europæisk pris

Resilience House i Vejle har sammen med Vejle Kommune og det Insero-ejede energiserviceselskab Best Green vundet prisen "DecarbBuilding", som uddeles af den europæiske varmepumpe association European Heat Pump Association.

En pris, der anerkender de mest bæredygtige bygninger i Europa med en drift baseret på varmepumper.

- Green Tech Center tilbyder at hjælpe grønne teknologivirksomheder med at få demonstreret nye produkter, for at hjælpe dem videre ud på markedet. Da Resilience House skulle opføres, var det derfor oplagt at vælge denne helt nye nær varme/-køl løsning. Vi indgik aftale med Best Green om at installerede deres løsningen i vores nye hus på 2.700 m2, en løsning som på daværende tidspunkt var forholdsvis uafprøvet, siger Jørgen Andersen, direktør i Green Tech Center.

Resilience House, som er en del af Green Tech Center i Vejle, blev indviet i august 2017.

Varme og køl med varmepumper
Baggrunden for den prestigefyldte pris er husets intelligente varme- og køleforsyning, som det Insero-ejede energiserviceselskab Best Green står bag.

- I Resilience House har vi kombineret de nyeste og mest innovative energiteknologier med intelligent styring af grønne varmepumper og beviser dermed, at opvarmning og køling med varmepumper er mere end blot et bæredygtigt alternativ til traditionelle løsninger, forklarer Simon Steen Bak Kristensen, direktør i Best Green.

Bygningens varme- og kølesystem består af to kegleformede energilagringsbrønde, en geotermisk varmepumpe og to luft-til-vand varmepumper. Det samlede system fungerer ved, at en kombination af luft-til-vand-varmepumper og brine-varmepumper dækker husets behov for varme. Under opvarmning af bygningen køles energilagringsbrøndene ned og akkumulerer derved en stor mængde af kulde i de kolde måneder.

I de varme måneder kan bygningens kølebehov derfor dækkes af den akkumulerede køleenergi fra brøndene. Når temperaturen i brøndene ikke længere er lav nok til at dække bygningens kølebehov, begynder brine varmepumperne at supplere. Om sommeren vil der ske en opvarmning af brøndene, som igen sikrer en høj effektivitet på varmesystemet når den nye varmesæson begynder.

DecarbBuilding & Best Green

Prisen DecarbBuilding blev uddelt af den europæiske varmepumpe association European Heat Pump Association på en årlig konference, som blev afholdt i Wien, hvor repræsentanter fra Best Green stod klar til at modtage prisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127