23948sdkhjf

Aarhus bygger børneby

En investering på 22,6 mio. kroner sikrer, at Børneby Ellekær i det vestlige Aarhus nu bliver en realitet.
500 børn glæder sig, visionerne er på plads, og håndværkerne står parat til at skabe Børneby Ellekær i det vestlige Aarhus.

Børnebyen er en længe ventet investering i bedre dagtilbud, skole og fritidstilbud for lokalområdets børn og unge.

I alt investeres 22,6 mio. kroner i at opføre en ny daginstitutionsbygning i tæt tilknytning til Ellekærskolen, et nyt pædagogisk center i det nuværende skolebibliotek samt et nyt fritidscenter for områdets unge.

Et stærkt børnekulturelt centrum
Bag den kommende institution ved Ellekærskolen står Bodilsen Totalbyg, KPF Arkitekter og Ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, der vandt den udbudte konkurrence tilbage i oktober sidste år.

Daginstitutionen bliver 1.200 m² stor og opføres som et byggeri i lavenergiklasse 1 med facader i varmebehandlet nåletræ og varmgalvaniserede stålplader:

- Jeg glæder mig til, at vi kan komme i gang med byggeriet. Børneby Ellekær skaber bedre sammenhæng mellem dagtilbud, skole og fritidstilbud til gavn for børn, unge og familier. Børnebyen vil bidrage til bedre sprog, gensidig forståelse og være et attraktivt lokalt tilbud, siger Jacob Bundsgaard Johansen, der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Visionen for Børneby Ellekær er at skabe et stærkt børnekulturelt centrum for børn og unge fra 0 til 18 år. Jacob Bundsgaard Johansen tager sammen med et af børnene fra Idrætsbørnehaven Bispehaven første spadestik til Børneby Ellekær tirsdag 22. februar klokken 10, Jernaldervej 1, Aarhus V.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093