23948sdkhjf

H+H jubler over usædvanligt gode markedsforhold

”Usædvanligt gode markedsforhold” i Polen driver prisen op og sørger for fuld udnyttelse af H+H Internationals seks fabrikker i landet. Det skriver porebetonproducenten selv i den rapport for 1. kvartal af 2018, som udkom fredag.

- Vi høster frugterne af det strategiske arbejde, vi lavede i 2015, i kombination med en ret stærk polsk økonomi og en god byggeaktivitet. Det gør, at vi ser en meget stor fremdrift i Polen, siger selskabets administrerende direktør, Michael T. Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

Her henviser han til, at H+H for tre år siden gennemførte flere opkøb i Polen, hvorefter fire af ti fabrikker blev lukket. Resultatet var, at markedets samlede kapacitet faldt efter flere år med overkapacitet.

H+H sidder i dag på omkring 25 procent af markedet i Polen, vurderer Michael T. Andersen, som ikke har planer om at udvide kapaciteten eller etablere nye fabrikker:

- Vi er begrænset af vores output nu. Det er pris, som kommer til at drive væksten - og så det vi kan få presset ud af fabrikkerne, for vi har ikke mere kapacitet, siger direktøren. Polen udgjorde sidste år omkring 20 procent af den samlede omsætning i H+H. Det tal forventes dog at stige på baggrund af den ekstraordinære udvikling i landet de første måneder af 2018.

Kort fortalt: H+H’s rapport for 1. kvartal 2018

  • Omsætningen stiger med 15 procent til 434 mio. kr. sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år
  • Den organiske vækst er på 5 procent
  • EBITDA før særlige poster er på 40 mio. kr. mod 37 mio. kr. i 2017
  • EBIT før særlige poster er på 13 mio. kr. mod 17 mio. kr. sidste år
  • H+H forventer en organisk vækst for hele regnskabsåret på 5 procent
  • EBITDA før særlige poster forventes at lande på 350-390 mio. kr. for 2018 som helhed
Læs mere om: H+H
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094