23948sdkhjf

Spaden i jorden til nyt DTU-byggeri

Danmarks største miljø for rumforskning skal til næste år samles i Lyngby. Her skal et nyt byggeri sikre, at DTU fortsat kan være med i verdenseliten inden for rumteknologi.
Den 23. februar er årsdagen for opsendelsen af den første danske satellit; Ørsted-satellitten.

På DTU markeres dagen med det første spadestik til den bygning, som i april 2012 kommer til at danne rammen om Danmarks største rumforskningsorganisation – DTU Space.

Bygningen, som er tegnet af Erik Møller Arkitekter, vil rumme undervisningslokaler, kontorer samt avancerede laboratorier og renrumsfaciliteter, som blandt andet skal bruges i udviklingen af nye instrumenter til store internationale satellitmissioner:

- Det er helt afgørende, hvis vi fortsat skal være verdensledende inden for udvikling af eksempelvis stjernekameraer, magnetiske målinger og røntgenastronomi, at vi har de mest avancerede laboratorier til rådighed, så vi glæder os meget til at kunne tage de nye laboratorier i brug, siger institutdirektør på DTU Space, Eigil Friis-Christensen.

Bygning indbyder til fællesskab
DTU Space blev en realitet i 2007 som led i en fusion mellem DTU og Danmarks Rumcenter. Med igangsættelsen af byggeriet tages et vigtigt skridt frem mod, at de førende kræfter inden for dansk rumforskning kan blive samlet under samme tag på campus i Lyngby.

Eigil Friis-Christensen forventer, at rumforskningen på DTU vil nå nye højder i kraft af den synergi, der opstår, når de bliver samlet:

- Den nye bygning har fællesarealer, som indbyder til, at man mødes, snakker sammen og får mulighed for at befrugte hinanden med nye idéer. Jeg forventer, der bliver meget mere diskussion og samarbejde på tværs af afdelingerne – til gavn for forskningen, de studerende og i sidste ende samfundet, siger han.

Første spadestik til den nye ’bygning 328’ bliver taget onsdag den 23. februar klokken 15.00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094