23948sdkhjf

3XN sætter aftryk på 'det nye' Toronto

Det danske arkitektfirma fejrede to vigtige milepæle op til pinsen.

For to år siden sikrede 3XN sig sin første nordamerikanske opgave, da det danske arkitektfirma, i samarbejde med canadiske Kirkor Architects, vandt konkurrencen om et stort kombineret bolig-, erhvervs- og kulturbyggeri i Toronto.

Onsdag i sidste uge blev første spadestik til byggeriet Aquabella taget ved en officiel ceremoni, hvor offentligheden samtidig for første gang kunne se tegningerne til nabobyggeriet Aqualuna, som 3XN og Kirkor Architects også står bag.

Ifølge 3XN bliver de to nye byggerier vigtige brikker i udviklingen af Torontos nye havnefront, hvor ambitionen er at skabe et tættere forhold mellem by og havn i et område præget af en fortid med havneindustri.

- Aqualuna og Aquabella er byprojekter, lige så meget som det er familieboliger. Målet er at lave noget, der er til gavn for beboerne og er med til at gøre Toronto til en endnu bedre by, forklarer Audun Opdal, der er partner hos 3XN og ansvarlig for projekterne i Toronto.

Aquabella, der skyder op som det første af de to, er er kendetegnet ved sine mange grønne altaner og terrasser. Foruden boliger bliver der også plads til butikker og restauranter.

- Vi har designet Aquabella som et vertikalt boligkvarter, der er inspireret af et familiehus’ skala og intimitet. Vi tænker mennesker først og tager hensyn til udsigt, rum og livsstil. Lejlighederne får en ekstraordinær udsigt over Lake Ontario, parkerne og Torontos skyline, fortæller stifter og kreativ direktør, Kim Herforth Nielsen.

Aqualuna-projektet, som efter planen bygges fra 2019 til 2022, får en bølgende facade, der er inspireret af beliggenheden ved Lake Ontario. Den 40.000 kvm store bygning er formet som et landskab med to højderygge og en dal imellem. Højden forskyder sig bagud og giver plads til boliger rummelige terrasser med udsigt. I ’dalen’ etableres fællesfaciliteter som eksempelvis en stor terrasse med udendørs swimmingpool.

Bygningens base har en facade i dobbelthøjde, der vender ud mod promenaden. Her er det planen at at placere udadvendte funktioner for at aktivere havnefronten og yderligere at styrke forholdet mellem byen og havnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109