23948sdkhjf

Udlandet har appetit på danske mursten

Eksporten fra de danske teglværker gik yderligere frem i 2017

Der bliver i øjeblikket fyret godt op i ovnene på landets teglværker. For det er ikke kun danskerne, som er glade for det murede byggeri. Også i udlandet er man vilde med danskproducerede mursten.

Eksporten steg fra således 364 mio. kr. i 2016 til 385 mio. kr. i 2017, hvilket svarer til en stigning på 6 pct. De danske sten fortsætter således med at have høj kurs uden for landets grænser, hvor eksporten de seneste to år er vokset med 41 pct., viser tal fra Dansk Statistik.

- Samtidig med et europæisk byggeboom oplever vi, at danskproducerede mursten står stærkt på design, totaløkonomi og bæredygtighed. Flere bygherrer har fået øjnene op for, at udgifterne til drift og vedligehold ved mursten er begrænset – og arkitekterne kan se masser af muligheder i stenenes variationer i farve og form. Det gør danske mursten til et populært og trendy byggemateriale over hele verden, siger adm. direktør Gitte Krusholm Nielsen fra brancheorganisationen Danske Tegl i en pressemeddelelse.

Nye vækstmarkeder
I Norden steg eksporten i 2017 med 16 pct. og står nu for over 144 mio. kr., ligesom teglproducenterne oplever en stigende købelyst i blandt andet USA, Storbritannien og Benelux-landene.

Til gengæld er salget til branchens største eksportmarked, Tyskland, gået tilbage.

- Efter nogle år med høj vækst på det tyske marked oplevede vi i 2017 et fald på godt 6 pct. Teglproducenterne har dog været gode til at finde nye vækstmarkeder i både Europa men også på den anden side af jorden i Australien, USA og Canada, hvor der i disse år blæser positive vinde omkring skandinavisk design og arkitektur, siger Gitte Krusholm Nielsen.

Oven på en vinter med nogle vejrlig melder alle danske teglværker nu igen om travlhed, og Gitte Krusholm Nielsen forventer, at branchen i 2018 igen vil fortsætte eksportvæksten.

Læs meget mere om udviklingen i teglbranchen hos Licitationen – Byggeriets Dagblad (kræver abonnement):

Petersen Tegl præsterer nyt rekordoverskud

Teglproducenter erobrer nye markeder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079