23948sdkhjf

København indleder nyt institutionsbyggeri

I alt 47,5 mio. kr. bruges på at opføre en kombineret institution og klub på det tæt beboede Vesterbro. Bygningen får bl.a. terrasser med legepladser samt udekøkken på taget.
I december 2011 skal Københavns Kommune efter planen tage en ny børneinstitution i brug.

Byggeriet er netop indledt, og institutionen får 48 vuggestue- og 88 børnehavepladser og kommer desuden til at huse en klub med plads til 50 børn.

Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig over de mange ekstra pladser:

- Vesterbro er et tæt beboet område med et stort behov for nye pladser, men det er svært at finde egnede byggegrunde. Derfor glæder det mig, at det her er lykkedes at finde en løsning, der giver plads til 136 ekstra børn og samtidig giver de unge fra Klub Eskild nye og moderne lokaler, siger hun.

Opføres i energiklasse 1
Der investeres i alt 47,5 mio. kroner i etableringen af den nye daginstitution. Grundens begrænsede størrelse betyder, at udearealerne omkring huset suppleres med legearealer på terrasser på 2. og 3. etage samt på taget, hvor der bl.a. skal være udekøkken og bede med frugttræer.

Blandt parterne bag projektet er tegnestuen TNT Arkitekter, og her oplyser man, at det fire etager høje byggeri får klub og samlingssal i stuen samt børnehave og vuggestue på 1., 2. og 3. sal.

Bygningen opføres som energiklasse 1 byggeri med højisolerede facadeelementer, lavenergivinduer, energioptimerede ventilationsanlæg samt 60 m² solceller på tagterrasserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095