23948sdkhjf

Stor kartelsag i byggebranchen

Onsdag ransagede myndighederne ni mellemstore byggefirmaer i Storkøbenhavn. De mistænkes for at have koordineret deres tilbud til ca. 50 større byggeopgaver.
Flere end 50 personer fra bl.a. Bagmandspolitiet, Konkurrencestyrelsen og Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningscenter iværksatte onsdag morgen klokken 08.00 en koordineret ransagningsaktion mod ni mellemstore byggefirmaer i hovedstadsområdet.

Jyllandsposten (JP) skriver i sin torsdagsudgave, at de ni firmaer er under mistanke for at have koordineret deres tilbud på 50 opgaver, der alle ligger mellem 10 og 80 mio. kroner.

To firmaer indrømmer indblanding
Ifølge JP tog sagen sin begyndelse i april 2010, hvor Konkurrencestyrelsen gennemførte en kontrolaktion mod fire af de mistænkte firmaer. Efterfølgende valgte én af virksomhederne at gå til bekendelse, hvilket kan give strafnedsættelse.

Bagmandspolitiet vil ikke offentliggøre navnene på de mistænkte firmaer, men N.H. Hansen & Søn i Charlottenlund og Elindco Byggefirma A/S i Jyllinge ved Roskilde bekræfter over for JP, at de er blevet ransaget. Herudover har de dog ingen kommentarer.

Bøder kan sprænge alle rammer
Den truende kartelsag kan ifølge professor i konkurrenceret Peter Møllgaard fra CBS blive historisk på flere måder.

Dels er der tale virksomheder med trecifret millionomsætning, og dels er der i dag ingen øvre grænse for bødeniveauet i den slags sager:

- Folketinget har signaleret, at man gerne vil nærme sig EU, hvor man opererer med bøder på op til 10 % af omsætningen. Hvis virksomhederne bliver dømt, vil jeg tro, at vi i denne sag for første gang vil se bøder på tocifrede millionbeløb, siger Peter Møllgaard til JP.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156