23948sdkhjf

Nyt Helsingør Stadion bliver dyrere

Byggeriet har været i udbud for anden gang, men prisen ligger stadig langt over budget.

I februar valgte byrådet i Helsingør Kommune at annullere udbuddet på det nye fodboldstadion i Helsingør, fordi oplysninger var blevet lækket undervejs i processen. Og fordi de indkomne bud lå væsentligt over budgettet på 57,6 mio. kroner.

I stedet valgte byrådet at indlede en såkaldt markedsdialog med målet om ”at komme betydeligt tættere på den oprindelige budgetramme”, som Helsingør Kommune dengang formulerede det i en pressemeddelelse.

Tirsdag i denne uge skulle kommunens økonomiudvalg så behandle de to indkomne bud fra den nye udbudsrunde. Og udvalgets medlemmer måtte konstatere, at buddene fortsat overskrider budgettet.

Det billigste bud fra B. Nygaard Sørensen udgør godt 51,8 mio. kr. Hertil skal lægges 22,5 mio. kr. for bygherreleverancer samt 5,2 mio. kr. til uforudsete udgifter. Det vil bringe det samlede beløb op på 79,5 mio. kr.

Fire af udvalgets ni medlemmer, heriblandt borgmester Bennedikte Kiær (K), stemte for at antage laveste bud og i den forbindelse at bevillige yderligere 21 mio. kr. til projektet. Et medlem stemte imod, mens fire medlemmer undlod at stemme. Byrådet skal tage stilling til sagen mandag i næste uge.

Ifølge sn.dk udtalte borgmesteren i forbindelse med mødet, at der siden det første udbud er fundet nogle besparelser i projektet. Men samtidig er der brugt omkring 400.000 kr. til konsulentydelser, hvilket reducerer den samlede besparelse.

- Det er dyrt, når folk vælger at lække fortrolige oplysninger, sagde Bennedikte Kiær.

Ifølge sn.dk forventer hun, at byrådet godkender B. Nygaard Sørensens bud mandag aften, og at byggeriet kan igangsættes umiddelbart herefter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172