23948sdkhjf

Sjælsø vil bringe Rivieraen til Frederikssund

Projekt med 55 boliger opføres efter nyt seniorboligkoncept – med en vinterhave hvor det aldrig bliver koldere end 10 grader.

En del af området ved den tidligere Oppe Sundby Skole, der lukkede i 2016, skal i fremtiden være et paradis for seniorer.

Frederikssund Kommune har indgået en aftale med selskabet Bovieran Danmark A/S om salg af en del af grunden, hvor planen er at opføre et bofællesskab med 55 seniorboliger.

- Med denne handel er hele området nu solgt og vil bidrage væsentligt til byudviklingen i Frederikssund. Vi ved, at der kommer flere og flere ældre i fremtiden, og derfor er det vigtigt, at der er gode boliger nok til denne gruppe af borgere, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Bo-ved-Rivieraen
Bag Bovieran Danmark står svenske Balder (60 pct.) og danske Sjælsø Management (40 pct.), som i efteråret 2017 etablerede selskabet, hvis navn er en sammentrækning af Bo-ved-Rivieraen.

Omdrejningspunktet for konceptet, der blev indtroduceret i Sverige for ti år siden, er en stor overdækket vinterhave, som alle boligerne vender ind mod. Vinterhaven rummer mødesteder og rolige pladser blandt grønne planter, palmer, træer og buske.

Det bliver nemt for beboerne at komme uden for deres dør og møde andre. For uanset temperaturen udendørs, bliver det aldrig koldere end 10 grader i vinterhaven.

- Med Bovierans opbygning omkring en stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark, og det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere, siger Lars Jacobsen, der er direktør i Bovieran Danmark og projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management.

Solceller, varmegenvinding og genbrugsvand
Et Bovieran-hus består af lejligheder med enten to eller tre rum i størrelser fra 
79 til 105 kvadratmeter. Hertil kommer en gæstelejlighed, som beboerne kan låne til overnattende venner og familie, samt et fælleslokale. Der bliver enten tale om andels- eller lejeboliger.

Solceller på taget nedsætter energiforbruget, og ventilatorsystemer med varmegenvinding sikrer et behageligt indeklima. Planterne bliver vandet med genanvendt regnvand, og vinterhaven og andre fællesarealer bliver vedligeholdt via ejendomsdriften.

Der findes allerede 19 Bovieran-huse i Sverige, mens huset i Frederikssund bliver det første i Danmark. Inden projektet kan realiseres, skal der dog udarbejdes en lokalplan.

Foruden Bovieran-huset skal der efter planen bygges 46 rækkehuse på den tidligere skolegrund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094