23948sdkhjf

Staten tvangsopløser husfabrik

Husfabrikken A/S i Vissenbjerg på Fyn havde i 2016 en vision om at skabe en betydelig modulhusfabrik til det danske og europæiske marked.

Produktionen startede i august 2017, og der blev også landet en betydelig ordre, som skulle leveres i Sverige i 2018 og 2019.

Nu er selskabet under tvangsopløsning, fremgår det af registeroplysninger.

14. maj i år fortalte den svenske bestyrelsesformand Bengt-Evert Eklund kort i en e-mail, at Husfabrikken havde en alvorlig økonomisk situation.

Der var heller ikke registreret en lovlig direktion, og firmaet skulle overholde en frist på fire uger til at få det gjort.

Building Supply og Licitationen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bengt-Evert Eklund, men det skorter på officielle kontaktoplysninger.

Således eksisterer der heller ikke en hjemmeside for det svenske selskab HouseFactory AB, der er opført som medejer i selskabsregistret.

Virksomhedens stifter Claus Valsøe Clausen blev 16. april i år bortvist som direktør af den svenske ejer efter en voldsom uenighed om direktørens ret til at have sidegesjæfter.

Selv om han fortsat er minoritetsejer efter at have solgt ud af sit ejerskab, bedyrer han, at han ikke kender situationens omstændigheder.

- Jeg er ikke blevet informeret om noget, siger han til Building Supply.

Building Supply forsøger også at få en forklaring fra Erhvervsstyrelsen.

En anmodning om opløsning blev onsdag sendt til Skifteretten i Odense, oplyser Erhversstyrelsens register.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078