23948sdkhjf

Byggebranchen øger forventningerne

Byggefirmaerne tror på øget beskæftigelse, og det sender branchens konjunkturindikator op på det højeste niveau siden 2008.
Byggeriets forventninger stiger. Sådan lyder konklusionen ovenpå den seneste konjunkturundersøgelse fra Danmarks Statistik, hvor man især melder om lyse udsigter for beskæftigelsen.

Fra januar til februar er den såkaldt sammensatte konjunkturindikator steget fra -31 til -21, og vi skal helt tilbage til anden halvdel af 2008 for at finde et højere tal.

Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned.

Det er især førstnævnte, der er årsag til fremgangen. Således er forventningerne til beskæftigelsen steget fra -24 i januar til +8 i februar, mens vurderingen af ordrebeholdningen er steget fra -40 til -37.

Dermed vurderes ordrebeholdningen stadig lav, men niveauet er væsentligt højere end sidste år. Meldingerne fra branchen går på, at det primært er manglende efterspørgsel og det dårlige vejr, der er årsag til de aktuelle produktionsbegrænsninger.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094