23948sdkhjf

Revisionsgigant bygger nyt domicil

Henning Larsen Architects står bag designet af et nyt, stort kontorhus til PwC på Marmormolen i København.

Et 28.000 kvadratmeter stort kontorhus og to nye bypladser er på vej på Marmormolen i Københavns Nordhavn.

Det er revisions- og skatterådgivningsvirksomheden PwC, der gør klar til at flytte sit danske hovedkontor fra Hellerup til den nye havnebydel, som er opkaldt efter en af Frihavnens første industrivirksomheder; Marmorværket, og hjemsted for blandt andre FN.

- Vores ambition er at skabe et levende videnhus, der åbner for fremtidens muligheder for innovation og samarbejde for PwC og vores kunder, siger administrerende direktør i PwC, Mogens Nørgaard Mogensen.

Arkitekterne, der skal føre visionerne ud i livet, er Henning Larsen Architects. Byggeriet etableres som et atriumhus, inddelt i 12 ’kuber’ med varierende højde. Mod Kalkbrænderihavnsgade og havnebassinet får bygningen en højde på op til 36 meter, mens den nedtrappes til 16 meter mod kanalrummet og den omkringliggende boligbebyggelse på Marmormolen. Facader, terrasser og tag vil være med grønne arealer med træer og buske.

Et missing link
Det er det delvist statsejede By & Havn, der står bag udviklingen af såvel Marmormolen som det øvrige Nordhavn, og administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen glæder sig over, at man med PwC-aftalen rykker et skridt nærmere realiseringen af de ambitiøse planer for Nordhavn som blandet bolig- og erhvervsby.

- I By & Havn mærker vi en stigende interesse fra både mellemstore og store virksomheder, der gerne vil etablere sig i de nye byudviklingsområder, og vi ser frem til endnu mere dynamik og flere medarbejdere i Nordhavn. Fra et byudviklingsperspektiv er PwCs kommende domicil samtidig en slags ’missing link’, der binder Østerbro sammen med Marmormolen og binder Marmormolen sammen med Amerika Plads og Århusgadekvarteret, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Hævet byplads ved Marmorvej
Foruden selve byggeriet etableres egen parkering samt to nye bypladser; en ny ankomstzone og byplads mod syd ved Marmorvej og en ved Nordbassinet. Den nye, landskabelige byplads ved Marmorvej hæves i forhold til vejbanen og cykelstien og friholdes derfor for kørende trafik. Det bliver et roligt miljø på de gåendes præmisser.

I stueetagen skabes mulighed for at etablere en kaffebar eller anden udadvendt funktion med et udendørs opholdsareal langs facaden i direkte kontakt med pladsen. Mod nord ved havnebassinet integreres PwC's udendørs kantineareal med den offentlige plads, promenaden og træbryggen langs havnebassinet. Desuden anlægges der offentlige stier hele vejen rundt om bygningen.

PwC får plads til omkring 1.500 medarbejdere på adressen. Hertil kommer konference- og kursusfaciliteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171