23948sdkhjf

De danske Europan-projekter

Europan 2011 blev skudt i gang mandag den 28. marts. Læs om konkurrencens tre danske konkurrencegrunde her.
Allerød/Ny Blovstrød – ”Forstadsliv i nye rammer”
Allerød Kommunes ambition er at skabe CO2-neutrale boligområder, øget fokus på sundhed og fleksible boliger for en mere alsidig befolkningssammensætning.

Deltagerne skal give deres bud på, hvordan man kan bo klima- og miljøvenligt i et moderne villakvarter, hvor inddragelse af idrætsfaciliteter og landskabet skal forbinde den nye bydel med resten af Allerød og danne grundlaget for et mere levende bykvarter på forstadens hverdagspræmisser:

- Ny Blovstrød er placeret unikt mellem skove og marker med kun få hundrede meter til Allerød Station og Blovstrød Skole – og er måske det sidste sted i hovedstadsregionen, som kombinerer så mange oplagte kvaliteter. Derfor ønsker vi også en visionær plan for fremtidens bæredygtige boformer. Vi ser deltagelsen i EUROPAN som en oplagt chance for at få en plan, som opfylder vores ambitioner, og afventer med stor spænding arkitekternes forslag, siger Formand for Teknik- og Planudvalget i Allerød Kommune John Køhler.

København – ”Et Bykvarter i bevægelse”
Københavns Kommune ønsker at gøre det lettere og mere oplevelsesrigt at bevæge sig til fods og på cykel i Sankt Kjelds kvarter.

Derfor ønsker man forslag til en strategi, som kan udvikle en fælles identitet for Sankt Kjelds Plads, som udgør kvarterets centrum, sammen med radialgaderne, således at de opleves som den gode genvej for bløde trafikanter samtidig med, at de mange små pladser i højere grad inviterer til leg, ophold og bevægelse for kvarterets beboere.

Desuden ønskes forslag til, hvordan bebyggelsen omkring Skt. Kjelds Plads kan udformes og omdannes så den styrker og understreger pladsens fysiske og identitetsmæssige status som kvarterets centrum:

- København skal være moderne hovedstad med gode boliger og masser af grønne områder. Bylivet og mødet i hverdagen er udgangspunktet for vores arbejde med områdefornyelse. Københavns Kommune ser frem til at modtage mange forskellige ideer og input til, hvordan Sankt. Kjelds Plads og de tilstødende områder kan få en ny identitet som trafikalt knudepunkt i Sankt. Kjelds Kvarter, siger Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Bo Asmus Kjeldgaard.

Rødovre – ”Forstadens potentiale”
Islev er en forstadsbydel i det nordlige Rødovre groet frem på drømme om det gode liv uden for den tætte by. Det er kommunens vision, at konkurrenceområdet skal blive Islevs naturlige centrum med en stærk lokal profil, som kan give hele bydelen et funktionelt og identitetsmæssigt løft og derigennem fastholde og tiltrække nye borgere.

Opgavens hovedudfordring er at udfolde forstadens potentiale midt i Islev, hvor hverdagslivet leves, og hvor et uprætentiøst præg er stedets præmis:

- Vi glæder os til at se de unge kreative arkitekters bud på fremtidens Islev – som et attraktivt område i forstaden til København. Vores ambition er at skabe en bydel, hvor det rige hverdagsliv kan komme til fuld udfoldelse for alle grupper af beboere. Ikke mindst håber vi på rigtig gode bud på, hvordan processen kan kick-startes, siger borgmester i Rødovre Kommune, Erik Nielsen.

Der er frist for indsendelse af forslag til konkurrencen den 30. juni 2011 og vinderne offentliggøres den 15. december 2011. Læs mere om konkurrencegrundene og deltagelse i konkurrencen på www.europan.dac.dk og www.europan-europan.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078