23948sdkhjf

Aarhus får et unikt studiehus

Byggeriet af 129 boliger til studerende og forskere er igangsat på Katrinebjerg.

Rådmand Bünyamin Simsek tog fredag den 1. juni det første spadestik til et nyt boligkoncept på den såkaldte ”Hambrogrund” på Katrinebjerg i Aarhus.

Den ene halvdel af byggeriet kommer til at bestå af almindelige ungdomsboliger, mens den anden halvdel vil være familieboliger forbeholdt ph.d.-studerende og postdocs.

- Som ph.d. falder du ned mellem to stole: Du er en form for studerende, men passer ikke ind i boligmarkedet for studerende. Og typisk kommer ph.d.-studerende og postdocs fra resten af landet og hele verden, og de er nødt til at have en bolig med relativ kort varsel. Men de har ofte endnu ikke foden inden for på boligmarkedet. På den måde kan vores nye hus være med skabe netværk og fastholde folk i Aarhus, siger direktør i Boligkontoret Århus, Morten Homann.

Huset, der opføres på Helsingforsgade 3-7 i Aarhus N, kommer til at bestå af i alt 129 boliger og skal efter planen stå færdigt i starten af 2020. Projektet er tegnet af Adept og Luplau Poulsen med Niras som rådgivende ingeniør og Opland som landskabsarkitekt. Dansk Boligbyg er totalentreprenør.

Udover at bidrage med nytænkning i det aarhusianske studie- og forskningsmiljø er projektet kendetegnet ved et højt energi- og miljømæssigt ambitionsniveau. Målet er, at huset kommer til at opnå DGNB Guld, blandt andet ved at indarbejde innovative løsninger, der bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion.

Bæredygtighed, energioptimering og grønt liv bliver sammen med fællesskab gennemgående træk i byggeriet, som ifølge Boligkontoret Århus vil vise, hvordan man bygger tæt og grønt på samme tid. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298