23948sdkhjf

Sådan kommer nyt Skagen-hotel til at se ud

Plan- og miljøudvalget besluttede sig for mansardtag - hotellet forventes åbnet til Påske næste år

Skipper Jens Vinther Pedersen regner med at kunne åbne sit nye hotel i Skagen i påsken næste år, hvis byggeriet går efter planen.

Et flertal i plan- og miljøudvalget i Frederikshavn godkendte på sit møde tirsdag byggeplanerne, som er undergået flere ændringer under den forudgående høring.

Der lå to skitser, som politikerne kunne vælge mellem.

Et med med traditionelt sadeltag, som kommunens Center for teknik og miljø anbefalede, og et andet med mansardtag efter ide fra Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen og Råbjerg sogne. Politikerne med undtagelse af Peter Nielsen (K) foretrak det sidste.

Også den nu nedrevne bygning på grunden, det tidligere Hotel Cimbria, havde mansardtag.

Jens Vinther Pedersen er tilfreds med, at politikerne fulgte forslaget om mansardtag.

Han synes, det æstetisk er den bedste løsning, og så passer det stilmæssigt bedre til nabobygningen - diskotek Buddy Holly - der også har mansardtag.

God dialog
En anden gevinst er, at mansardtaget giver mulighed for en bedre rumudnyttelse med færre skråvægge i øverste etage.

Det nye hotel kommer til at ligge tæt ved Skagens restaurationskvarter.

Indehaveren af Buddy Holly, Thomas Hvid, fortæller, at der har været en god dialog med Jens Vinther Pedersen. En dialog, som blandt andet resulterer i en højere mur mellem diskotek og hotel for at dæmpe lyden.

Thomas Hvid er derfor ikke længere nervøs for, at der opstår konflikter med den nye nabo om støj.

Det nye hotel får 12 værelser og 8 suiter. I en del af stueetagen genåbner Havnekroen, som var i en del af den nu nedrevne bygning. Det nye hotel bliver sammenbygget med Hotel Marie, som Jens Vinthers selskab JVP Ejendomme også ejer. De to hoteller skal blandt andet være fælles om morgenmadsrestauranten i Hotel Marie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11