23948sdkhjf

Indtjeningen faldt hos Cowi i 2010

Trods øget salg måtte ingeniørkoncernen se resultatet før skat falde med 36 % i det forgangne regnskabsår. Hos Cowi mener man dog, at den rette strategi er lagt.
Et ambitiøst investeringsprogram og gennembrud i nye vækstområder skaber optimisme hos Cowi, der i 2010 øgede omsætningen med 11,7 % til 4.462 mio. kroner.

Resultatet før skat faldt dog samtidig fra 215 til 138 mio. kroner, men overordnet set er koncernchef Lars-Peter Søbye tilfreds med udviklingen:

- Resultatet er bestemt acceptabelt set i lyset af markedsforholdene og de massive investeringer, vi har foretaget for at geare virksomheden til fremtidig vækst. Den globale økonomiske krise påvirker fortsat vores kunder, og vi har alligevel formået både at øge omsætningen og klargøre forretningen til betydelig vækst i både omsætning og bundlinje i de kommende år, siger han.

Globale højvækstområder
Mens Cowi venter en beskeden organisk vækst i Danmark i 2011, er forventningerne til de internationale markeder store i de kommende år:

- Selv om der er overkapacitet af videnrådgivere, og priserne falder på verdensmarkedet, ser vi meget optimistisk på fremtiden. Vi har især fokus på fire vigtige højvækstområder, hvor vi fik betydelige gennembrud i 2010. De fire områder – transport, vand, energi og sundhed – har alle et enormt langsigtet potentiale, siger Lars-Peter Søbye.

Inden for transport har Cowi eksempelvis indgået aftaler om nye jernbaneprojekter i bl.a. Norge og Serbien samt moderne letbaner i bl.a. Aarhus og Stavanger. På sundhedsområdet er Cowi med i udvidelsen af Østfold sygehus i Norge, og samtidig er man blandt de sidste tre i konkurrencen om udvidelsen af Odense Universitetshospital.

I Sverige har Cowi vundet et stort energiproduktions-projekt, og yderligere efterspørger lande som USA, Kina og Indien i stigende grad rådgivning inden for bl.a. fjernvarme, vindmøller og bæredygtig bevarelse af vandressourcer.

Store investeringer sikrer fremtidig vækst
For at sikre den fortsatte ekspansion har Cowi i 2010 investeret massivt i en udbygning af sin globale IT-infrastruktur, så alle de selskaber, som koncernen har opkøbt gennem de seneste år, får en fælles platform.

Samtidig er organisationen blevet tilpasset i bl.a. Danmark og udvidet i Indien, Sverige, USA og Kina. Det har resulteret i en vækst på små 100 medarbejdere i 2010:

- I 2010 indledte vi desuden implementeringen af et nyt globalt projekt-, ressource-, og økonomistyringssystem, som, vi forventer, vil forbedre indtjeningen markant i de kommende år. Investeringen, der er på et trecifret millionbeløb, vil sikre, at vi effektivt kan sætte alle Cowis ressourcer og specialister i spil over hele verden og dermed gøres vores kompetencer tilgængelige overalt, siger Lars-Peter Søbye og fortsætter:

- Finansiel styrke bliver stadigt mere afgørende i disse år, hvor projekterne vokser i størrelse og kompleksitet. Investeringerne skal derfor medvirke til, at vi fortsat kan byde på de helt store projekter, så vi forbliver blandt de førende i verden inden for fx tunneller og broer. Det vil give os en stor konkurrencefordel i de kommende år, slutter koncernchefen.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141