23948sdkhjf

1.200 nye boliger får en klimapark

Der bygges på livet løs i Sofiendal Enge i det sydvestlige Aalborg, som i løbet af en årrække kommer til at bestå af 1.200 boliger.

Områdets mange beboere kan nu også se frem til en klimapark, der både håndterer regnvand og skaber nye rekreative faciliteter.

Det blev en realitet i sidste uge, hvor Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning indgik en aftale om at omdanne et tidligere landbrugsareal til natur med regnvandssøer, vandløb, stier og beplantning.

- Med Sofiendal Enge har vi slået flere fluer med ét smæk. Klimaparken efterkommer et behov for rekreative områder i Skalborg - et behov vi bl.a. kender fra kommuneplanarbejdet i området, hvor manglen på nær-naturområder netop var et af emnerne i den offentlige debat. Samtidig får vi med klimaparken også skabt et regulært naturområde, hvor det vilde plante- og dyreliv kan vokse på egne præmisser, siger rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen

Klimaparken etableres fra 2018 og frem til 2030, hvor parkens vandhåndteringsanlæg er fuldt indfaset. Allerede i løbet af få år vil parken dog fremtræde som en helstøbt park, idet anlægsarbejderne udføres som et samlet arbejde.

Aalborg Forsyning skyder ca. 34 mio. kr. i projektet, der ejes og drives af Aalborg Kommune.

Fakta om klimaparken i Sofiendal Enge

Projektet består af tre delelementer:

Svanholmgrøften, der reguleres med dobbeltprofil fra projektområdet ud til fjorden. Hermed forbedres vandløbets kapacitet væsentligt og afhjælper nogle af områdets kendte problemer med oversvømmelser.
Et ca. 22 Ha areal, omfattet af lokalplan 3-5-103 (Sofiedal Enge), der indrettes med søanlæg med permanent vandspejl, forsinkelsesbassiner og vandløb, beplantning, stier og rekreative funktioner.
Et ca. 1,5 Ha stort areal i Mulighedernes Park, der indrettes med forsinkelsesbassiner forbundet af vandløb, som indpasses parkens rekreative funktion.

Projektet etableres og ejes af Aalborg Kommune. Aalborg Forsyning betaler den del af anlægsudgiften, som vedrører håndteringen af regnvand. Aalborg Kommune etablerer selv de rekreative faciliteter.

Aalborg Forsyning bidrager til driften af regnvandshåndteringsdelen i hele klimaparkens levetid (ca. 100 år).

(Kilde: Aalborg Kommune)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109