23948sdkhjf

Billeder: Cobe indretter prisbelønnede silo-boliger

- Det har været vildt sjovt – og sådan lidt Arne Jacobsen’sk, siger arkitekt.

Lejlighederne i The Silo i Københavns Nordhavn er nu næsten udsolgt. Af de i alt 40 lejligheder er der kun tre tilbage.

De udbydes nu i en særlig ”Cobe Edition”, hvor arkitekterne bag ombygningen af en DLG-silo også har designet lejlighedernes køkkener, bad og øvrige finish.

Nordhavns største industribygning er ikke længere en kornsilo

Den karakteristiske DLG-silo er ombygget og fremstår i dag som en boligejendom i 17 etager bestående af 40 ejerlejligheder.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 106 til 401 kvadratmeter. Mange med op til otte meters loftshøjde, og flere af de største lejligheder spænder over to etager. På bygningens øverste etage er der indrettet en restaurant.

Den oprindelige kornsilo har med ombygningen fået en ny facade med store vinduer og altaner i stål. Indvendigt udnyttes siloens varierende rumhøjder, og mange steder fremstår den eksisterende beton synligt.

Byggeriets to øverste etager er en tilføjelse til den oprindelige bygning. De er etableret med panoramaudsigt og spejlglasvinduer, der står i kontrast til resten af bygningens nye facade. I dagslys vil facaden på de øverste etager ’glide sammen’ med himlen. Om aftenen vil de fremstå oplyste indefra.

- Vi har været heldige at få lov også at indrette nogle af lejlighederne. Det har været vildt sjovt – og sådan lidt Arne Jacobsen’sk at skulle stå for både bygning og indretning, siger arkitekt og indehaver Dan Stubbergaard i en pressemeddelelse.

Når byernes gamle strukturer bevares
Forvandlingen af den gamle kornsilo er sket i et tæt partnerskab mellem Cobe og bygherrerne, Unionkul ved Klaus Kastbjerg og NRE Denmark A/S, der også har haft rollen som totalentreprenør.

- Det har været et meget spændende projekt, hvor vi som både en af bygherrerne og totalentreprenør har kunnet være med til at vise, hvordan byernes gamle strukturer kan bevares og genanvendes til nye formål. Opgaven har ikke været enkel, men med et godt og åbent samarbejde og opmærksomhed på den samlede proces – lige fra det arkitektoniske og de og konstruktionsmæssige udfordringer til finansiering – er det lykkedes at skabe noget unikt, siger Jacob Eiskjær Olesen fra NRE Denmark.

The Silo er netop blevet anerkendt med en international pris som bedste højhus i Europa i 2018. Byggeriet har tidligere modtaget en pris fra Foreningen Hovedstadens Forskønnelse samt Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2018.

- Vi havde en drøm om at bevare et af Nordhavns unikke vartegn og bringe det ind i en ny tidsalder. Vi mener selv, det er lykkedes, og det har vi også kunnet set på efterspørgslen, siger Klaus Kastbjerg.

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093