23948sdkhjf

Fremgang i investeringerne i boligbyggeri

I 4. kvartal 2010 steg investeringerne i boligbyggeri med 7,3 procent i forhold til kvartalet før. Sådan lyder de nyeste tal fra Dansk Byggeri.
- Det er første gang siden 3. kvartal 2006, at vi oplever en stigning i investeringerne i boligbyggeri, siger seniorøkonom Finn Bo Frandsen, Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Investeringerne, som dækker både nybyggeri og hovedreparationer, steg med 7,3 procent i forhold til kvartalet før. Den markante vækst i investeringer skyldes især stigende nybyggeri af almene boliger.

Det skal ses i sammenhæng med, at kommunerne hamstrede tilsagn inden den 1. januar 2011, hvor det kommunale grundkapitalindskud blev fordoblet fra 7 til 14 % af anskaffelsessummen.

Fremgangen i boliginvesteringerne skal også ses på baggrund af, at der pr. 1. januar 2011 er moms på erhvervsmæssigt salg af nye bygninger med tilhørende jord og byggegrunde.

Da nybyggeri af boliger og bygninger, som blev påbegyndt før 2011, undgår at blive pålagt moms, blev der fremrykket en del projekter til 2010.

- Momsen har således bevirket, at påbegyndelserne i fjor blev forøget på bekostninger af niveauet i 2011, som dermed vil blive ekstraordinært lavt, fortæller Finn Bo Frandsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078