23948sdkhjf

Fire hold i spil til stort Svendborg-projekt

Fonden bag helhedsplan til 310 millioner har valgt deltagere til arkitektkonkurrencen

I løbet af de kommende år samler Svendborg International Maritime Academy (Simac) alle sine aktiviteter i et nyt maritimt uddannelsescenter på havnen i Svendborg.

Byggeriet indgår i en helhedsplan for et 70.000 kvadratmeter stort område fra Nyborgvej til Nordre Kaj, som fire hold af arkitekter nu er valgt til at komme med bud på.

De fire hold i konkurrencen:

• Cobe, Learningspaces

• C.F. Møller Architects, Effekt

• Tegnestuen Vandkunsten, Rolvung og Brøndsted Arkitekter, Bogl

• PLH Arkitekter, Praksis Arkitekter, Arkitekt Kirstine Jensens Tegnestue

Holdene er valgt efter en åben prækvalifikation og skal foruden helhedsplanen komme med bud på et 12.500 kvadratmeter stort uddannelsescenter, en maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv.

- Med de fire valgte hold føler vi os overbeviste om, at vi vil få meget kvalificerede bud på første del af konkurrencen: En helhedsplan for konkurrenceområdet på Nordre Kaj i Svendborg, siger bestyrelsesformand Frederik Ejlers fra Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter.

Arkitektkonkurrencen bliver anonym, og efter den første fase med forslag til helhedsplanen vil højst to hold udpeget til at udarbejde et egentligt skitseforslag. Vinderprojektet forventes at blive offentliggjort i februar 2019, og går alt efter planen, kan det nye uddannelsescenter tages i brug i 2022.

Projektet er muliggjort takket være en donation på 100 mio. kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det samlede projekt har et finansieringsbehov på 310 mio. kroner, og fonden bag byggeriet arbejder på at rejse yderligere finansiering via en række maritime fonde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125