23948sdkhjf

Vinderprojekter for Viby Syd afsløret

Tre rådgiverteams er udpeget som vindere i konkurrencen om fem delprojekter, der skal gøre Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen til en samlet og attraktiv bydel.
En dommerkomité – med borgmester Nicolai Wammen i spidsen – har nu bedømt og udpeget de mest kvalificerede forslag til den kommende omdannelse af Viby Syd.

Fire rådgiverteams har siden sommeren 2010 deltaget i arkitektkonkurrencen, og tre er disse er nu udpeget som vindere af konkurrencens fem delprojekter.

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S har i samarbejde Arkitema og Effekt vundet tre delprojekter; 1) Den samlede masterplan for hele området, 2) renovering af samtlige boligblokke i Rosenhøj, og 3) en ny landskabsplan for Kjærslund.

Herudover har Aarhus Arkitekterne vundet delprojektet: ”Kommunale arbejdspladser”, mens C.F. Møller har vundet delprojektet ”Medborgerhus”.

Arkitektur der forandrer
Rosenhøj består i dag af 27 ensartede boligblokke, der er bundet sammen af et stisystem. Den nye masterplan bryder området ned i en række mindre kvarterer, etablerer gennemgående veje og anlægger to kvarterstorve som mulige mødesteder for lokalområdet:

- Vores forslag udfordrer den modernistiske stor-skala masterplan, der for beboerne opleves forskelsløs og upersonlig. Vores bud på et nyt Viby Syd er at skabe trygge kvarterer i tæt forbindelse til de grønne omgivelser, forklarer Steen Gissel fra Arkitema.

Ud fra devisen "hvert kvarter, hver sin identitet" opdeles Rosenhøj i 11 mindre kvarterer, der hver består af to boligblokke, en lavere fællesbygning samt et fælles haverum. For at understrege mangfoldigheden udføres boligblokkene i tre forskellige materialer, der samtidig har sammenhæng til haverummene.

En samlet bydel
Den overordnede vision for helhedsplanen er at skabe én samlet bydel. De tre boligområder Rosenhøj, Kjærslund og Søndervang føles i dag adskilte og for at helhedsplanen skal blive en succes, skal de hænge sammen både fysisk, funktionelt og mentalt – som en samlet bydel i Aarhus.

- Vi samler de tre boligområder ved at introducere et grønt strøg, der binder de tre boligområder sammen til et samlet landskabeligt forløb med varierende oplevelser og stiforløb, der bugter sig igennem hele den nye bydel, siger Steen Gissel.

Ved den velbesøgte offentliggørelse understregede Nikolai Wammen, at den nye helhedsplan kan skubbe til den positive udvikling, der allerede er i gang i Viby Syd og han ønskede beboerne stort tillykke med den nye visionære plan for området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11