23948sdkhjf

Rubow og Regnbuen vinder i Varde

De to tegnestuer er i samarbejde med Thing & Wainø blevet udpeget som vindere i konkurrencen om nyskabende plejeboligbebyggelse i Ansager, Varde Kommune.
I oktober måned 2010 år sendte Varde Kommune en om- og tilbygning af Ansager Områdecenter i udbud, og i sidste uge faldt afgørelsen.

Vinder blev projektet ”En landsby i Ansager”, som er udarbejdet af Rubow Arkitekter, Regnbuen Arkitekter og Thing & Wainø Landskabsarkitekter.

Ansager Områdecenter består i dag af 35 plejeboliger, som skal ombygges til 25 tidssvarende boliger med fællesareal og servicefaciliteter for både beboere og ældre borgere i lokalsamfundet.

Mennesket i centrum
Vinderprojektet tager afsæt i tanken om landsbysamfundet med bugtede gadeforløb, lave sammenbyggede huse, intime gårde, grønne stræder og et stort samlende fælleshus.

Kompositionen skaber et plejehjem med et humant, åbent udtrykt, der med sin arkitektur og udformning understøtter tanken om en værdig alderdom:

- Fremtidens plejehjem skal sætte mennesket i centrum. Plads til forskellighed også i alderdommen og mulighed for socialt og trygt samvær i boliger med dagslys, luft og udsyn med et privat og hjemligt præg, er afgørende i moderne plejeboliger – målsætningen er, at vi også selv skal kunne bo og arbejde der, forklarer adm. direktør Lars Bo Lindblad fra Rubow.

Kravet til konkurrencen har været, at byggeriet skal tage udgangspunkt i Erhvervs og Byggestyrelsens nye modelprogram for plejeboliger og indeholde nye løsninger på velfærdsteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063