23948sdkhjf

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

En tidskapsel udarbejdet af kobber med et udvalg af Carlsbergs mest ikoniske brands blev tirsdag eftermiddag støbt ned i fundamentet under bryggerigigantens kommende hovedkontor i Valby.

- Vi lægger denne tidskapsel i jorden, fordi vi er stolte af vores arv, men også de bryg, vi brygger i dag, og alle vores medarbejdere, der brygger dem. Rejsegildet i dag – vores nye hovedkontor, bygget på et solidt fundament, der nu rummer vores hilsen til fremtiden – illustrerer, at vi tror på fremtiden, og ved, at der er en endnu bedre dag i morgen både for Carlsberg og for verden omkring os, sagde finansdirektør Heine Dalsgaard, der fik æren af at lægge den til lejligheden byggede kobberkasse i jorden.

Udover et udvalg af øl indeholdt kassen en bog med hilsner fra de medarbejderne, som får daglig arbejdsplads i det nye hus.

Efter Heine Dalsgaard gik Ebbe Malte Iversen på talerstolen. Han er administrerende direktør hos Per Aarsleff A/S, der er hovedentreprenør på det 15.585 kvadratmeter store byggeri.

- Vi føler, vi er en lille brik i en stor historie, sagde Aarsleff-direktøren.

Together towards zero
Det nye hovedkontor opføres i fire etager og forventes klar til indflytning i 2020. Højeste punkt på bygningen er 18 meter fra toppen af Valby Bakke, mens parkeringskælderen er 15 meter dyb.

Bygningens kobberfacade fremstilles af 50 procent genbrugskobber, og bygningen opføres i overensstemmelse med kravene i bygningsklasse 2020 – og i henhold til Carlsberg-gruppens bæredygtighedsprogram, Together towards zero.

Med byggeriet bliver Carlsberg Laboratorium for første gang fysisk forbundet med koncernens hovedkontor. Det sker via en gang fra den 7.685 kvadratmeter store parkeringskælder. De første kældre under Carlsberg blev bygget samtidigt med bryggeriet i 1847, og blev siden udbygget til over syv kilometer. Men der var aldrig en kældergang mellem hovedkontoret og laboratoriet før nu.

Arkitekt på projektet er C.F. Møller. Firmaet vandt for over ti år siden en idékonkurrence om et nyt Carlsberg-domicil og blev i 2014 bedt om at tegne videre på det projekt, som altså nu er i fuld gang med at blive realiseret.

Bygningen opføres langs Valby Langgade, små tre kilometer fra det nuværende hovedkontor på Vesterfælledvej. Byggepladsen er placeret i det nordvestlige hjørne af Carlsbergs gamle bryggerigrund, som i disse år omdannes til nyt københavnerkvarter med boliger, erhverv, detailhandel, kultur, idræt og institutioner. Den ene af bygningens tre fløje danner bro over J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127