23948sdkhjf

Ny skøjtehal skal være et socialt hus

Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at Deas og Casa har vundet udbuddet om at opføre og drive en ny skøjtehal på Østerbro i København.

Byggeriet gennemføres som et OPP-projekt med en samlet anlægssum på 170 mio. kroner.

For Christensen & Co, der er valgt som arkitekt på projektet, er der tale om en ganske særlig opgave, fordi skøjtehallen bliver et vigtigt element i udviklingen af den nye bydel Østre Gasværk Kvarter:

- Vi har haft stort fokus på at skabe et udadvendt og socialt hus, der appellerer bredt til både unge og gamle, familier og organiserede idrætsudøvere, der dyrker kunstskøjteløb og ishockey. Kort sagt en hal, som har faciliteter til både formelle og uformelle sportsaktiviteter, fortæller partner Thomas Nørgaard.

Traditionelt er skøjtehaller lukkede. Det bliver den nye hal ikke:

- Ved at synliggøre, hvad der faktisk sker inde i hallen, får du måske lyst til at kigge på eller komme indenfor og selv deltage i aktiviteterne, siger Thomas Nørgaard.

Han forklarer, at det derfor har været essentielt at skabe visuelle forbindelser mellem husets funktioner og de sociale mellemrum. Sådan at man som skøjteløber på isen kan se fodboldspillerne i det tilstødende sportslandskab eller få et kig op til dansesal og styrketræningsrum. Skøjtehallen kommer også til at rumme en café og skøjteudlejning.

Skøjtehallens facade bliver kendetegnet ved jordfarver, teksturer og sanselighed, der refererer til omgivelsernes industrielle byggeri med karske former og robust arkitektur. Eksempelvis, den nærliggende transformerstation tegnet af Hans Christian Hansen, Østre Gasværk af Martin Nyrop, der også har tegnet Københavns Rådhus og det nærtliggende Svanemølleværk af Louis Hygom.

Københavns Kommune forventer, at hallen kan åbne i februar 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141