23948sdkhjf

Kæmpe gartneri bliver til betonfabrik og skurby

Et areal svarende til 35 fodboldbaner er nu ryddet og klar til milliardbyggeriet af den nye Storstrømsbro

Vejdirektoratets byggeri af en ny Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster via Masnedø har rundet en vigtig milepæl.

Fakta: Storstrømsbroen

Vejdirektoratet bygger en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster.

Broen bliver ca. 4 km lang og er Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Storstrømsbroen får elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får broen gang- og cykelsti.

Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023.

Den samlede pris for projektet inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er ca. 4,1 mia. kr.

(Kilde: Vejdirektoratet)

Således er et over 250.000 kvadratmeter stort område på Masnedø nu klar som arbejdsareal til de mange hundrede ansatte, der i de kommende år skal bygge den nye Storstrømsbro.

Arealet, der svarer til 35 fodboldbaner, har tidligere lagt jord til Danmarks største gartneri, som har måttet vige pladsen for vej- og banelægget til den kommende bro. Arbejdet med at tage de mange drivhuse ned startede i december sidste år og er netop overstået.

Henover sommeren begynder projektets italienske entreprenør, SBJV, at etablere skurby, kontorer og lagerplads. Til efteråret bygges så en betonfabrik, der blandt andet skal producere broens elementer.

- Det store areal er nu nærmest en bar mark. Men i løbet af sommeren og året ud bliver der bygget pavilloner og faciliteter til 2-300 medarbejdere. Masnedø kommer i de næste mange år frem til at udgøre hjertet i byggeriet af en af verdens længste broer over hav lige nu, siger projektchef Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet har løbende fulgt det omfattende arbejde med at nedtage gartneriet. Det er der kommet en timelapse-film ud af, som på 1½ minut giver et indtryk af, hvordan arealet bliver forvandlet og gjort klar til det kommende brobyggeri.

rg

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125