23948sdkhjf

Tidligere ansatte vil trække konkursbo i retten

72 medarbejdere i konkursramte Davidsen Partnere er klar til at gå rettens vej for at få de penge retur, som de – pga. firmaets problemer – gav afkald på i efteråret.
Ledelsen i Davidsen Partnere opfordrede i september sine ansatte til at give afkald på noget af lønnen i et forsøg på at rette op på økonomien i den trængte entreprenørkoncern.

Planen var at betale medarbejderne tilbage i 2011 eller 2012, hvis altså Davidsen nåede sine mål. Men i stedet gik koncernen som bekendt konkurs kort før jul.

Kan ende i retten
Efterfølgende allierede 72 tidligere ansatte sig med 3F og rejste krav om erstatning. 3F er nemlig af den opfattelse, at de såkaldte ’løngaver’ er at betragte som et lån, der skal betales tilbage.

Kravet er i første omgang blevet afvist af Lønmodtagernes Garantifond, og derfor er det nu sendt videre til konkursboet. Her afviser man dog også kravet, og hos 3F skal den juridiske afdeling nu vurdere sagen, som muligvis ender i retten:

- Vi vil selvfølgelig gå videre med sagen og kæmpe for vores medlemmers ret, siger gruppeformand hos 3F, Jan Holm Nielsen, til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge avisen er der i mange tilfælde tale om 14 dages løn, og det samlede beløb er angiveligt ca. 1,2 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094