23948sdkhjf

Et kunstværk står færdigt på Vejle Havn

Flere tusinder lagde vejen forbi, da Kirk Kapital indviede sit nye domicil

Den 9. juni 2018 – godt og vel 6 ½ år efter offentliggørelsen af Olafur Eliassons tegninger – kunne Kirk Kapital invitere til indvielse af sit nye hovedsæde i Vejle Havn.

Det 28 meter høje bygningsværk, døbt "Fjordenhus", består af fire sammenhængende cylindre, der rejser sig op ad vandet og skaber en forbindelse mellem fjord og by.

- Jeg er glad og stolt over, at Kirk Kapital har valgt at placere deres unikke kunstværk og domicil i Vejle. Det er billedet på, at kunst og natur, arkitektur og udvikling kan gå op i en højere enhed i Vejle, sagde borgmester Jens Ejner Christensen forud for den længe imødesete indvielse.

Bygningens stueetage strækker sig i dobbelt højde og er med Olafur Eliassons ord viet til samspillet mellem bygningen og den omkringliggende fjord.

- Vi eksperimenterede med et organisk udtryk, der spiller sammen med tidevandet og fjordens skiftende overflade. Det organiske kommer også til udtryk i bygningens vægge, der bevirker, at vores opfattelse af de forskellige rum ændrer sig, når vi bevæger os igennem dem, fortæller Olafur Eliasson.

Der er offentlig adgang til husets udstilling og café stueetage via en smal gangbro, ligesom det også vil være muligt at gå en tur langs den nyligt anlagte anløbsbro, der er tegnet af landskabsarkitekten Günther Vogt. 

Kirk Kapitals Fjordenhus er tegnet af Studio Olafur Eliasson og opført af Jorton A/S (hovedentreprenør) og Per Aarsleff A/S (vandbygningsentreprenør).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109