23948sdkhjf

Svane Køkkenet stiller krav om FSC-certifikat

Fra 1. juli sælger Svane Køkkenet kun bordplader af massivtræ med FSC-mærke. Omstillingen er i fuld gang, og samtlige råvarer gennemgår en kritisk miljøvurdering.
Hos Svane Køkkenet har man siden 2010 arbejdet på at dokumentere sin indsats for miljøet.

Produktionen på køkkenfabrikken i Tvis er allerede blevet certificeret til at håndtere FSC-produkter, og fra den 1. juli vil samtlige bordplader af massivtræ være FSC-certificerede:

- Vi har i mange år arbejdet med miljøet på vores virksomhed, og vi ønsker bestemt ikke at bidrage til ulovlig skovning. Derfor er vi langt i processen for at kunne dokumentere bæredygtigheden bl.a. ved at stille krav om FSC-certificering til vores leverandører, siger adm. direktør Ole Lund Andersen.

Bordplader i eg, hvidolieret eg og sort eg er allerede omfattet af FSC-ordningen, og pr. 1. april leveres de europæiske træsorter bøg og ask samt tropesorten wengé også med FSC-mærkning. Fra den 1. juli i år er også mahogni, teak og amerikansk valnød certificeret.

Derimod har det være umuligt at fremskaffe certificeret Zebrano-træ, og Svane Køkkenet har derfor valgt at tage træsorten ud af bordpladesortimentet.

Miljøkritisk gennemgang af samtlige råvarer
Svane Køkkenet har gennemført en miljøkritisk gennemgang af samtlige råvarer, og næste fokusområde er at få certificeret finertræ til skabslåger i løbet af 2011.

Virksomheden sælger finer af typerne eg og birk fra europæiske skovbrug og mahogni, og her er det allerede sikret, at fremadrettede leverancer vil være FSC certificeret.

Køkken- bad-, og garderobeskabene i Svane Køkkenets sortiment er opbygget af spånplader, som også har været igennem en miljøkritisk gennemgang. Over 60 % af råmaterialerne er således genbrugsmaterialer fra danske genbrugsstationer. Resten består af træflis, som er et affaldsprodukt fra køkkenfabrikkens egen produktion eller danske savværker.

- Svane Køkkenet vil med god samvittighed kunne fremstå som et bæredygtigt køkken, som er skabt med omtanke for vores miljø, lyder målsætningen fra Ole Lund Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094