23948sdkhjf

Nyt om navne

I dag nyheder fra Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus
Fredag 28. juni dimitterede 80 arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus. I den forbindelse blev der uddelt legater og en pris til de nyuddannede (se også Licitationen tirsdag 3. juli). 

Rebecca Stræde Andersen og Jeppe Niemann Jacobsen blev hver tildelt et Vola-legat på 15.000 DKK for deres fælles afgangsprojekt "Palads - en transformation af et anderledes sted". Ved at tilføre et hotel på toppen af den nedrivningstruede Paladsbiograf i København og revitalisere dens tabte funktioner bringer de bygningen ind i nutiden. De lægger på denne måde et nyt historisk lag til det nybarokke kompleks, der er præget af kunstneren Poul Gernes’ kontroversielle farvesætning fra 1980’erne. 

Der blev også uddelt legater til to bachelorer. Det drejer sig om Cubo prisen og et legat fra Akademisk Arkitektforening.

Cubo prisen gives til studerende med et “åbenlyst arkitektonisk talent". Med prisen følger et legat på 10.000 kr.

I år gik prisen til Jo Rusten og Åsmund Steen Fjellstad for deres bachelorprojekt "Museum for Machiya Byhuset".

Jo og Åsmund diskuterer gennem deres projekt de åbenlyse problemstillinger der opstår når historiske byområder er under transformation. Skal vi fryse tiden og lade de historiske bygninger stå mere eller mindre uberørte, i et desperat forsøg på at redde kulturarven..? Eller, er opgaven, som Jo og Åsmund giver et meget fint bud på, at søge og finde en form, hvor nyt og gammelt kan indgå i en symbiose, for derigennem at berige hinanden."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125