23948sdkhjf

Svenskere investerer stort i forstadsprojekt

Hedehusenes nye bydel, Nærheden, får både et seniorbofællesskab og et stort antal familieboliger

Tidligere i år offentliggjorde nyetablerede Bovieran Danmark A/S, at selskabets første investering bliver et seniorbofællesskab med 55 boliger i Frederikssund.

Nu er selskabet klar med endnu et projekt, denne gang i Hedehusenes nye bydel, Nærheden, hvor et tilsvarende Boverian-hus skal opføres.

Samtidig har den ene af Boverian Danmarks ejere, det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder, indgået en aftale med udviklingsselskabet NærHeden P/S om køb af yderligere 15.000 kvadratmeter byggeret i området. Hensigten er at opføre 184 etageboliger i en åben og indbydende karréstruktur med varierende højde fra tre til fem etager.

Seniorboligerne i Nærheden forventes at komme til salg som andelslejligheder. Lokalplanen vedtages forventeligt ultimo 2018 eller primo 2019, hvorefter byggeriet igangsættes. Boligerne vil således efter planen være indflytningsklar medio 2020

- Nærheden er en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter. Vi glæder os meget til at udvikle og opføre moderne boliger i et byudviklingsområde med fokus på det gode fællesskab, udtaler projektchef Jacob Hovmøller.

Bo-ved-Rivieraen
Boverian Danmark ejes af svenske Balder (60 pct.) og danske Sjælsø Management (40 pct.), som i efteråret 2017 etablerede selskabet, hvis navn er en sammentrækning af Bo-ved-Rivieraen.

Omdrejningspunktet for konceptet, der blev indtroduceret i Sverige for ti år siden, er en stor overdækket vinterhave, som alle boligerne vender ind mod. Vinterhaven rummer mødesteder og rolige pladser blandt grønne planter, palmer, træer og buske.

Udvikling og opførelse af både Bovieran-huset og Balder-projektet varetages af Sjælsø Management. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.265