23948sdkhjf

50+ boligbyggeri i Ørestad City klar til sommer

Boligforeningen AAB holdte rejsegilde på boligprojektet i Ørestad City i sidste uge. D. 1. august kan de første beboere indrette sig i de nye boliger, der er udviklet som et bofællesskab for beboere på 50 år og derover.
Ørestaden er i dag overvejende beboet af folk under 45 år, men med det nye byggeri er der udsigt til at der bliver en mere jævn aldersmæssig fordeling af områdets beboere.

- Ørestad og omgivelserne har meget at byde på for alle aldersgrupper. Den store bypark med dens mange muligheder og en af Danmarks bedste golfbaner ligger næsten ved siden af det nye byggeri. Bydelen byder efterhånden på flere caféer, og i den store aktivitetspark PLUG N PLAY få hundrede meter sydpå kan man både dyrke forskellige sportsgrene og få sig en urban nyttehave. Vi byder de kommende beboere velkomne i Ørestad, siger udviklingschef Rikke Faaborg, By & Havn.

Kriterierne for opskrivning og tildeling af en bolig i byggeriet er, at mindst ét medlem af husstanden skal være fyldt 50 år på indflytningstidspunktet. Med bygningens placering og indretning er der lagt op til et aktivt liv for beboerne.

En by på højkant
Husets struktur er inspireret af strukturen i en by med gader, torve, offentlige og private rum. Byplanen er sat på højkant, så de mange fællesarealer og opholdsrum ligger overalt i bebyggelsens etager. Fællesrummene – fx orangeriet, spillerummet, havestuen og gildesalene er forbundet af ’gader’ for at skabe en oplevelsesrig fornemmelse af at være i bygningen.

Foruden tanken om bofællesskab, er der også gjort plads til det private i form af 88 lejligheder, der fordeler sig på de i alt 9000 m2. Lejlighederne udmærker sig ved at være gennemlyste fra facade til facade og ved muligheden for at bo i to etager. Derudover er lejlighederne bygget sådan, at der er mulighed for at sætte sit eget præg, fx i form af skillevægge.

Byggeriet har været undervejs siden efteråret 2009, hvor Boligforeningen ABB tog det første spadestik: AAB opfører 89 boliger i Ørestad
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126