23948sdkhjf

Kransen til tops over stort Amager-projekt

Entreprenørvirksomheden Jönsson har netop holdt rejsegilde på opførelsen af 75 bosteder og 53 familieboliger – et klimavenligt byggeri til 130 mio. kroner.
Det går stærkt på Trekantgrunden langs den travle Amager Fælledvej overfor DR-byen, hvor 53 familieboliger og et nyt Center for Autisme med 75 bosteder er ved at tage form.

Med Jönsson som hovedentreprenør går byggeriet nu ind i sin sidste fase, og forleden kunne bygherren, Boligforeningen 3B, samle projektets aktører til rejsegilde.

- Efter oprensning af 6000 ton forurenet jord og omlægning af 55 meter hovedkloak tog vi hul på opførsel af råhuse i juli, og arbejdet kører efter en snor i et meget effektivt forløb. Trods en lang og meget kold vinter holder vi tidsplanen med aflevering af bosteder i august og aflevering af familieboliger i november, fortæller projektleder Torben Just Nielsen fra Jönsson.

Arbejder konsekvent under totalafdækning
Byggeriet opføres med præfabrikerede elementer i lavenergiklasse 1 efter det såkaldte AlmenBolig+ koncept.

Elementerne produceres af Taasinge Træ og leveres efter ”just-in-time” princippet til byggepladsen. Her løftes de med kran direkte fra blokvogn til montage på etagerne – alt sammen under mobile totaloverdækninger udviklet specielt til projektet:

- Vi arbejder konsekvent under totalafdækning, og derfor er vi fri af problemer med vejrlig og fugt i konstruktionerne, siger Torben Just Nielsen.

Det samlede projekt til 130 mio. kroner er tegnet af ONV Arkitekter med Dominia som ingeniør, mens Schul Landskabsarkitekter står for indretning af fællesarealerne.

Omfattende forarbejde og minutiøs planlægning
Jönssons projektleder slår fast, at både byggepris og byggetid i stort omfang nyder godt af et omfattende fælles forarbejde samt en meget detaljeret planlægning forud for opstart på byggepladsen:

- Vi høster i vidt omfang gevinsten af et intensivt samarbejde med fælles projektudvikling i partneringsamarbejde og en minutiøs fælles planlægning med skarp fokus på just-in-time-konceptet i relation til både produktion og leverancer samt implementering af lean og erfaringer fra opførelse af trimmet byggeri, forklarer Torben Just Nielsen, der er meget begejstret for det nye koncept:

- Konceptet baner helt nye veje til effektivt byggeri, der med særlig fokus på beboerinddragelse og tværgående samarbejde hele vejen fra idé til færdigt projekt kombinerer en fornuftig kvalitet, klimavenlige konstruktioner og et attraktivt omkostningsniveau. En familielejlighed med stor altan og 130 m2 fordelt på tre etager kommer til at koste godt 8.000 kroner om måneden, oplyser han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095