23948sdkhjf

B. Nygaard Sørensen skal bygge Hospice Sydfyn

Sammen med PLH Arkitekter, Land+ og Hundsbæk & Henriksen har Herlev-entreprenøren sikret sig kontrakten på et ca. 1.900 m² stort hospice-byggeri, der skal stå færdigt i 2012.
I Svendborg har man siden 2008 arbejdet på planerne for et nyt hospice, og i sidste uge blev der sat navn på det konsortium, der skal stå for byggeriet.

Blandt fem teams valgte bedømmelseskomiteen forslaget fra B. Nygaard Sørensen, PLH Arkitekter, Land+ og Hundsbæk & Henriksen, som nu skal arbejde videre med projektet, der forventes afsluttet næste sommer.

Hos PLH Arkitekter oplyser man, at ambitionen har været at skabe et hjemligt sted, hvor livet er nærværende, og hvor naturen bliver en del af oplevelserne på hospicet.

Landskabets organiske former har været inspirationen til udformningen af bygningen, hvor tre ’vinger’ rækker ud i landskabet og skaber variation.

Grønt tag og solceller
Bedømmelseskomiteen betegner vinderforslaget som ”et meget flot arkitektonisk hovedgreb, hvor form, funktion og landskabsbearbejdning udgør en samlet helhed med fine oplevelser for sanserne”.

Bebyggelsen er udstyret med grønt tag og solceller, og hos bedømmelseskomiteen fremhæver man, at det på den baggrund er lykkedes at integrere det bæredygtige element i det arkitektoniske udtryk.

Der er generelt store krav til bæredygtighed i projektet, som skal opfylde bygningsreglement 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156