23948sdkhjf

BILLEDER: BIG’s første skyskraber står færdig i Kina

Det 220 meter høje byggeri bliver nyt hovedkvarter for Shenzhen Energy Company

I 2009 vandt BIG den internationale designkonkurrence om et nyt hovedkvarter til Shenzhen Energy Company sammen med Arup og Transsolar. Tre år senere blev første spadestik taget, og nu er byggeriet færdigt.

Det 96.000 kvadratmeter store bygningskompleks består af et nordtårn på 220 meter og et sydtårn på 120 meter. De to tårne forbindes ved jorden af 34 meter lang ’bro’, der indeholder konferencecenter, kantiner og et udstillingsområde. 

Hovedkvarterets højde og volumen var forudbestemt af masterplanen for området. Derfor fokuserede BIG i stedet på bygningens facade, som bryder med de traditionelle glaspartier, man normalt forbinder med skyskrabere.

Arkitekterne har valgt et facadedesign med små og store åbninger i facaden, hvilket skaber et organisk mønster på afstand og en plisseret struktur på tæt hold.

Facadens buede form er designet til at tage højde for solens bevægelsesmønster: åbningen mod nord maksimerer naturligt lysindfald og udsyn, mens eksponeringen for solen minimeres på solsiderne.

Bygningen skifter således karakter afhængigt af betragterens placering og tidspunktet på døgnet. Samtidig reducerer løsningen bygningens samlede energiforbrug uden brug af mekanik.

- Bygningens facade udnytter de eksterne elementer til at skabe et bedre arbejdsmiljø og indeklima for virksomhedens medarbejdere. Sol, dagslys, fugt og vind former bygningens arkitektur, som ender med at se anderledes ud, fordi den fungerer anderledes, forklarer arkitekt Bjarke Ingels.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11