23948sdkhjf

Arkitekter på plads til fynsk havnebad

En enig dommerkomité har netop udpeget vinderen af konkurrencen om Faaborg Havnebad blandt fem prækvalificerede rådgiverteams.
Det bliver et team bestående af Julien De Smedt Architects, Kontor for landskab og arkitektur (KLAR), Sloth Møller, Esbensen og Creo Arkitekter, der skal tegne Faaborgs nye havnebad.

Konkurrencen blev udskrevet i november 2010 i et samarbejde mellem Realdania og Faaborg-Midtfyn Kommune, der bidrager med henholdsvis 10 og 5 mio. kroner til etablering af anlægget.

Herudover bidrager Lokale- og Anlægsfonden med midler til udvikling af "Øhavets blå hovedstøttepunkt", der skal indeholde foreningsfaciliteter til bl.a. kajakroere, dykkere og havsvømmere. Støttepunktet er første del af et netværk, der efter planen skal dække hele det fynske Øhav.

Et aktivt byrum
Selve havnebadet bliver udformet som en moderne fortolkning af den klassiske badebro. Broanlægget tager sin begyndelse inde på landsiden for så at glide ud i vandet, hvor det fordeler sig i et fingerlignende brosystem:

- Vinderprojektet er en flot nytænkning af den traditionelle badebro og meget fint tilpasset forholdene i netop Faaborg Havn. Med sine forskellige opdelte funktioner kombineret med fællesarealer vil havnebadet kunne skabe et aktivt byrum med plads til friluftsliv og socialt samvær for både børn og voksne – såvel faaborgensere som byens turister, siger projektleder Karen Skou fra Realdania.

Det Blå Støttepunkt er placeret inde på landsiden i forlængelse af produktionsskolens bygninger, mens en mindre bygning med omklædning og sauna er trukket lidt længere ud mod vandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109