23948sdkhjf

Tidligere Velux-chef vil på anklagebænken eller frifindes

To år og tre måneder efter, at en tidligere Velux-chef blev anholdt i sag om industrispionage, er der stadig ikke rejse tiltale 

I maj 2016 blev en tidligere Velux-chef anholdt efter, at Velux havde bortvist og politianmeldt ham. Han havde angiveligt solgte store mængder fortrolig data om den danske ovenlysproducents produkter til den polske ærkerival Fakro. 

Fakro hævder, at flere møder i Polen skulle afsløre påståede brud på konkurrencereglerne fra Velux’ side. Velux derimod anser omvendt møderne som bevis på industrispionage. 

Selv har den mistænkte tidligere Velux-chef bedyret sin uskyld. Nu er han gået rettens vej for at få en afklaring på sagen, skriver finans.dk. 

Politiet kan blive tvunget til at opgive sagen
- Han mener, at han ikke har begået noget strafbart, og er det temmelig ubehageligt at have sådan en sigtelse hængende over sig i nu to år og tre måneder, siger hans advokat, Jan Aarup, til finans.dk.  

Ønsket er, at Retten i Helsingør giver Nordsjællands Politi en tidsfrist for, hvornår der skal rejses en sag imod ham. Det sker med henvisning til en paragraf i retsplejeloven, hvor politiet kan være tvunget til at droppe sagen, hvis det tager for lang tid. 

Retten i Helsingør træffer ifølge finans.dk en afgørelse den 22. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094