23948sdkhjf

Tusinder af nye ungdomsboliger på vej i Aarhus

Efterspørgslen på ungdomsboliger i Aarhus Kommune er stor. Der bliver derfor arbejdet på højtryk for at mindske presset på byens ungdomsboliger, og der er 3.072 ungdomsboliger i støbeskeen, og flere står allerede klare til at få nye beboere.

Aarhus oplever hvert år omkring studiestart en stor vækst af unge, som flytter til byen og har brug for et sted at bo. Alle studerende, der begynder på en ny uddannelse er omfattet af boliggarantien. Efterspørgslen på byens ungdomsboliger er derfor ekstra høj på denne tid af året, og mange af de studerende søger en ungdomsbolig med en overkommelig husleje.

- Vi vil gerne sikre os, at de unge, der kommer til byen for at studere, får så god en start som muligt, og derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at bygge flere ungdomsboliger. De studerende er med til at forme byen og give byen det ungdommelige præg, som byen er kendt for. Det glæder mig derfor meget, at vi kan stille så mange nye ungdomsboliger til rådighed, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

KL og Regeringen indgik før sommerferien en aftale om kommunernes økonomi for 2019. I den aftale indgår også udviklingen af den almene boligsektor. Aftalen indebærer blandt andet, at det kommunale tilskud til almene boliger fastholdes på et stabilt lavt niveau.

Aarhus Kommune oplever for øjeblikket stor efterspørgsel på små boliger. Bünyamin Simsek peger på, at det derfor er positivt, at kommunen med aftalen får bedre muligheder for at bygge flere små boliger. Det vil også komme de unge studerende til gavn.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre et højt uddannelsesniveau i Aarhus, og derfor er det vigtigt, at vi får bygget flere ungdomsboliger. Det er en vigtig investering i udviklingen i byen, siger Bünyamin Simsek.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094