23948sdkhjf

Kommunerne anlægger for over 17 mia. kroner

Især skoler, børneinstitutioner og ældreboliger er i høj kurs, når de danske kommuner i 2011 bruger milliarder på bygge- og anlægsområdet.
Virksomheden Nohr-Con har netop offentliggjort en rapport over de kommunale anlægsinvesteringer i 2011-12.

Her fremgår det, at kommunerne tilsammen planlægger anlægsinvesteringer for over 17 mia. kroner alene i 2011.

Det er især byggeri på kvalitetsfondsområderne som skoler, børneinstitutioner og ældreboliger, der skal investeres i. Men kommunerne har også afsat milliarder til anlæg og reparation af kommunernes veje efter de hårde vintre.

København og Aarhus har de største budgetter
Rapporten tager udgangspunkt i kommunernes egne budgetter for 2011 og 2012, og ifølge opgørelsen ligger følgende områder i top for 2011-investeringerne:

Skoler: 3,2 mia. kroner
Veje: 3,0 mia. kroner
Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger: 2,8 mia. kroner
Ældreområdet: 2,2 mia. kroner

Kommunerne i Region Hovedstaden tegner sig for det største investeringsbeløb i 2011 på anlægsområdet med hele 7 mia. kroner, mens kommunerne i Region Midtjylland følger efter med knap 4,3 milliarder i 2011. Det er meget naturligt de største kommuner i regionerne – altså København og Aarhus, som opererer med de største anlægsbudgetter.

Rapporten viser, hvilke kommuner, der planlægger investeringer på de forskellige anlægsområder og medtager også de kommuner, der planlægger investering i forsyning.

Det er 3. år i træk at Nohr-Con samler kommunernes planlagte anlægsinvesteringer i en rapport, som giver overblik over kommunernes anlægsbudgetter. Rapporten er tænkt som et værktøj til byggeriets aktører til at få overblik over, hvor og hvornår projekterne kommer, og hvor meget der skal investeres i de forskellige områder på landsplan og i de enkelte kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11