23948sdkhjf

Engros-branchen i top med produktivitet

Danske b2b handelsvirksomheder er højdespringere, når det gælder arbejdsproduktivitet og realvækst. Det fremgår af en ny økonomisk analyse fra Økonomi- og erhvervsministeriet.
I analysen sammenlignes arbejdsproduktiviteten i 122 brancher, og hver enkelt branche kategoriseres efter realvækst og niveau for arbejdsproduktivitet.

Engroshandel, eller b2b-handel, ligger her i top i forhold til både realvækst og produktivitet. I den lave ende af skalaen befinder sig bl.a. detailhandel, hoteller og restauranter og dele af persontransporten.

Hos DI Handel glæder man sig over analysens resultater, men for direktør Lars William Wesch er det ikke overraskende, at b2b-handelen klarer sig godt:

- Billedet stemmer godt overens med vores egne større analyser af engroshandlen i de senere år. Den bekræfter, at man i store dele af engroshandlen har arbejdet målrettet med at styrke egen effektivitet og værdiskabelse – naturligvis affødt af konkurrencen om de professionelle kunder, siger han ifølge DI’s hjemmeside.

- Der er altid plads til forbedringer af produktiviteten, men nu har vi nye tal for, at vi i Danmark har en særdeles effektiv handels- og distributionssektor, som bidrager til at styrke effektiviteten hos kunderne i industrien og byggeriet, fortsætter direktøren.

Analysen dækker perioden 1995-2007 og tegner derfor ikke et aktuelt billede af forholdene. Men ifølge Lars William Wesch vil en aktuel sammenligning af sektorerne blot styrke engroshandlens position i feltet, fordi effektiviseringsindsatsen er blevet yderligere optrappet de senere år.

Find hele branche-analysen på www.oem.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094