23948sdkhjf

73 mio. kroner til fem sundhedshuse

Region Syddanmark har tirsdag fået tilsagn om støtte på 72,8 mio. kroner til etablering af nye sundhedshuse i Bogense, Nordborg, Ærø, Skærbæk og Rudkøbing.
Sundhedshusene skal samle og styrke de lokale kommunale og regionale sundhedstilbud i områder, hvor der er langt til nærmeste fælles akutmodtagelse eller skadeklinik.

Sundhedstilbuddet kan for eksempel bestå af et lægehus, skadeklinik, jordemodercenter, hjemmesygepleje, genoptræning og fysioterapi.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har modtaget penge til fem af de seks projekter, vi har søgt til. Vi søgte om 88 mio. kroner og har fået knap 73 mio., så vi kan kun være tilfredse, siger formanden for praksis- og kommuneudvalget i regionen, Bo Libergren.

De resterende 15 mio. kroner i ansøgningen var til en udbygning af det eksisterende sundhedshus i Brørup, men det har Indenrigs- og Sundhedsministeriet altså ikke bevilget penge til:

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men også uden de penge har vi skabt et rigtigt godt sundhedshus i Brørup, siger Bo Libergren, som nu skal i gang med at konkretisere de enkelte projekter sammen med de berørte kommuner og praktiserende læger.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsaftalerne for 2009 og 2010 afsat 600 mio. kroner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark. 300 mio. kroner er afsat til en pulje til etablering af lægehuse, sundheds- og akuthuse. Det er denne pulje, der er bevilget penge fra i denne omgang. Fra samme pulje er der også uddelt knap 63 mio. kroner til tre lignende projekter på Sjælland.

Fakta om de fem projekter
Langeland Kommune, Rudkøbing
Region Syddanmark og Langeland Kommune vil i fællesskab etablere et 1.800 m² stort sundhedshus i en nedlagt skole i Rudkøbing. Huset skal blandt andet indeholde lægehus, vagtlægekonsultation, jordemoder, hjemmesygepleje, sundhedspleje og kommunal fysioterapi. Der er bevilget 23 mio. kroner.

Nordfyns Kommune, Bogense
Et ca. 3.000 m² stort sundhedshus i et tidligere plejehjem, Solgården, i Bogense med blandt andet lægepraksis, hjemmesygepleje og kommunal fysioterapi. Fire praktiserende læger i Bogense og omegn har vist interesse for at medvirke i projektet. Der er bevilget 11 mio. kroner.

Sønderborg Kommune, Nordborg
Et ca. 1.500 m² stort sundhedshus i et tidligere plejehjem i Nordborg med lægepraksis bygget til seks læger, hjemmepleje, sundhedspleje samt fysioterapi og genoptræning. Der er bevilget 14 mio. kroner.

Tønder Kommune, Skærbæk
Et ca. 2.500 m² stort sundhedshus i det gamle rådhus i Skærbæk med lægepraksis, hjemmesygepleje og kommunale forebyggelses- og rehabiliteringstilbud. Der er bevilget 14,7 mio. kroner.

Ærø Kommune, Ærøskøbing og Marstal
Projektet har til formål at placere kommunale funktioner på sygehuset i Ærøskøbing, at renovere det eksisterende lægehus i Marstal samt skabe lokalemæssige forhold til satellitfunktioner af kommunale funktioner, herunder for eksempel sygeplejeklinik. Der er bevilget 10 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095