23948sdkhjf

Kalundborg bygger sundhedshus på 2.300 m²

En tildeling på 49,3 mio. kroner fra den såkaldte akutpulje baner nu vej for en større tilbygning til lægecentret i Kalundborg.
Regeringen og Dansk Folkeparti har nu fordelt 2. runde af den 600 mio. kroner store akutpulje. Heraf er de 49,3 mio. kroner gået til et nyt til akut- og sundhedshus i Kalundborg Kommune.

Planen er, at huset skal etableres som en tilbygning på ca. 2.300 m² til det lægecenter, som Region Sjælland allerede har etableret ved at ombygge den tidligere administrationsbygning ved Kalundborg Sygehus:

- Vi glæder os til det videre samarbejde med Region Sjælland og til at kunne tilbyde et akut- og sundhedshus til glæde for borgerne i Kalundborg Kommune, siger borgmester Martin Damm.

I det nye byggeri placeres en lang række regionale og kommunale sundhedsydelser. Det drejer sig blandt andet om laboratorium, røntgen, jordemoderkonsultation, skadeklinik, lægevagt, sygeplejeklinik, genoptræning og sundhedsplejerske.

Hvad er akutpuljen?
Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsaftalerne for 2009 og 2010 afsat 600 mio. kroner til sundheds- og akutløsninger i yderområder i Danmark. På den baggrund er der tidligere uddelt 435 mio. kroner til sundheds- og akuthuse, moderne lægehuse, udbygning af præhospitale beredskaber, særlige førstehjælpere samt en forsøgsordning med lægehelikopter med base i Karup.

I denne omgang er der bevilliget 135 mio. kroner, som er fordelt på otte forskellige sundhedshus-projekter. Udover Kalundborg er der her tale om Stege (6,539 mio.), Odsherred (6,9 mio.), Bogense (11,1 mio.), Nordborg (14 mio.), Ærø (10 mio.), Skærbæk (14,74 mio.) og Rudkøbing 23 mio.).

I alt er nu fordelt 570,7 mio. kroner til 38 konkrete projekter landet over.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078