23948sdkhjf

KT Erhvervsbyg skal bygge stort firmadomicil

Hastigt voksende designfirma får moderne rammer ved motorvejen

Siden 2011 har messe- og indretningsfirmaet Ambiente haft adresse i Højbjerg, men om et år flytter virksomheden ind i et splinternyt firmadomicil ud til E45 i Stilling i Østjylland.

Ambiente har købt en knap 30.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund mellem DIS og Freja, og her skal KT Erhvervsbyg opføre et 12.500 kvadratmeter stort byggeri med administrations-, lager- og produktionsfaciliteter.

Byggeriet er tegnet af Ardess i Aarhus og bliver et moderne atriumdomicil med helt lukket facade ud mod motorvejen. En forskydning i bygningens længderetning åbner domicilet op mod Ørstedsvej, således hovedindgangen placeres parallelt med motorvejen.

Nøgleord for byggeriet er, at det skal fremstå råt og ærligt – og uden forfinede detaljer.

- Det er en besværlig øvelse først at gemme de rå betonvægge væk for dernæst at arbejde med stemningsskabende elementer ovenpå de rene, kliniske flader. I stedet vælger vi at anvende betonvæggen, som den er, og udnytte den autenticitet, vi får foræret. På den måde bliver det endnu lettere at skabe en iøjnefaldende indretning med sjæl og identitet i tråd med vores DNA, siger forklarer Michael Skjødt, der er CEO og kreativ direktør i Ambiente.

Fra hovedindgangen kan de besøgende se gennem administrationen og direkte ind i bygningens ’hjerte’; det 1.000 kvadratmeter store atrium. Her skabes et grønt uderum med inspiration efter dansk nåleskov, som alle husets afdelinger har direkte udsigt - og adgang - til. Lagerbygningen placeres nordvest og indtager en åbenlys, central placering i forhold til den tunge trafik.

Byggeriet igangsættes om tre uger, og det færdige domicil forventes klar til indflytning om cirka et år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.485