23948sdkhjf

Udløbsdato i sag mod tidligere Velux-chef

Politiet får seks måneder til at afslutte efterforskningen af mulig industrispionage

Om seks måneder skal Nordsjællands Politi rejse en straffesag mod en tidligere Velux-chef eller droppe sagen imod ham. Det skriver finans.dk.

- Det er godt for min klient. Han har længe haft denne straffesag hængende over sig, og han har et stort erstatningskrav mod Velux, der er sat i bero på grund af sagen, siger Jan Aarup, den tidligere Velux-chefs forsvarsadvokat, til finans.dk.

Det er Retten i Hillerød, som efter anmodning fra den mistænkte har givet politiet frist i efterforskningen af påstået industrispionage. Det sker på baggrund af en paragraf i retsplejeloven, som giver en dommer mulighed for at pålægge anklagemyndigheden at vælge om der skal rejses en sag imod en sigtet inden for en bestemt frist. Det kan gøres, når vedkommende har været sigtet i mere end 18 måneder. 

Påstand mod påstand
Sagen tog sin begyndelse i maj 2016, den tidligere Velux-chef blev anholdt i forlængelse af, Velux havde bortvist og politianmeldt ham. Angiveligt havde han solgt fortrolig data om den danske ovenlysproducents produkter til den polske ærkerival Fakro.  

Fakro hævder, at flere møder i Polen skulle afsløre påståede brud på konkurrencereglerne fra Velux’ side. Velux derimod anser omvendt møderne som bevis på industrispionage.  

Den tiliger Velux-chef har tidligere bedyret sin uskyld. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094