23948sdkhjf

Aalborg får ny destination i 30 meters højde

Salling Rooftop slår fredag dørene op til 360 graders panoramaudsigt

For et år siden åbnede Salling et nyt byrum – en såkaldt rooftop – på toppen af sit stormagasin i Aarhus.

Det blev omgående en succes, og nu forsøger detailgiganten at gentage succes i Aalborg.

Fredag den 24. august åbner det nye Salling Rooftop Aalborg. En 1.400 kvadratmeter stor tagterrasse, som fordeler sig over tre etager, og som er designet til at give kunder og besøgende en oplevelse ud over det sædvanlige med udsigtsrampe, opholdspodier, amfitrappe, café og ikke mindst panoramaudsigt over hele Aalborg by og Limfjorden.

Rambøll er både arkitekten og ingeniøren bag løsningen, mens A. Enggaard har udført byggeriet.

- Idéen har været at skabe et urbant byrum i højden, som er markant anderledes fra de pladser og opholdsrum, vi er vant til i vores færden i byen. Når byen ses fra oven bliver den bundet sammen på en intens og dramatisk måde. Byens forskellige vartegn træder tydeligt frem og giver en oplevelse af nærhed og tilgængelighed, fortæller Siri Stokholm Carlsen fra Rambøll.

Stor designmæssig udfordring
Salling Rooftop Aalborg strækker sig over tre forskellige tagniveauer i 4., 5. og 9. etages højde.

At sammenkoble flader med så stor højdeforskel har været en stor designmæssig udfordring, fortæller Siri Stokholm Carlsen.

Læs også: Krone Vinduer vinder millionordre på prestigebyggeri

Derfor har arkitekter og konstruktionsingeniører arbejdet tæt sammen og i samme 3D-model, som bygger på en tredimensionel scanning af de eksisterende tagflader.

- De varierende tagformer med tekniske installationer og teknikhuse udgør et særdeles irregulært fundament og gør konstruktionen ekstremt kompleks. Derfor har det været helt afgørende for resultatet, at vi har arbejdet i en integreret model, forklarer hun.

Rambøll stod også bag designet af Salling Rooftop i Aarhus, der stod færdig ved denne tid sidste år. Det er blevet en af byens populære attraktioner med over en million besøgende siden åbningen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125