23948sdkhjf

Grønttorv bliver til moderne bydel

Når det gamle grønttorv i Valby lukker, skal det over 320.000 m² store areal omdannes til en levende bydel. Juul Frost og Dorte Mandrup har udarbejdet skitser til en plan for området.
Grønttorvet i Valby flytter i 2013 fra København for at blive Nordeuropas største handels- og distributionscenter i Høje Taastrup.

Herefter skal det store område undergå en stor forvandling, og ifølge Politiken omfatter planerne både høj og lav bebyggelse, butikker, institutioner, caféer og kulturtilbud.

Avisen skriver onsdag, at Juul Frost Arkitekter og Dorte Mandrup Arkitekter har udarbejdet skitser til en ny plan for området. Den foreslår, at dele af Grønttorvets torvehaller bevares til fx bazar og kulturelle aktiviteter.

Højhuse på 90 meter
Den nye bydel får både boliger, hotel, erhverv, kulturtilbud, grønne områder og institutioner. Ifølge Politiken skal der rundt om de gamle torvehaller opføres huse på fem-syv etager, og tættest på jernbanen er der bl.a. planer om højhuse på op mod 90 meter, der skal fungere som en slags vartegn for bydelen.

Københavns Kommune sender planerne for Valby-området i offentlig høring fra maj til august – blandt andet for at få forslag til, hvordan området kan bruges i overgangsfasen fra grønttorv til et attraktivt byområde.

I forbindelse med den offentlige høring vil der bl.a. blive afholdt en byvandring og et borgermøde. Politiken oplyser, at investorerne er ivrige efter at komme i gang, og i kommunen forventer man, at der for alvor kommer skred i projektet, når lokalplanen er bekendtgjort – formentlig omkring årsskiftet 2011-12.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078