23948sdkhjf

Arkil tror på overskud i 2011

Anlægsentreprenøren kom ud af 2010 med underskud, men ledelsen forventer, at 2011 vil bringe forretningen tilbage på rette kurs.
Arkil Holding har netop offentliggjort regnskabstallene for 2010, der viser et underskud på 47,2 mio. kroner før skat.

Det er en smule bedre end ventet, men samtidig en betydelig nedgang i forhold til året før, der endte med et overskud på 42,9 mio. kroner.

Omsætningen er faldet med 2,8 % til 2.061,9 mio. kroner, hvoraf størstedelen, ca. 1.900 mio. kroner, er hentet ind via anlægs-, asfalt- og vejserviceopgaver:

- Resultatafvigelsen i forhold til sidste år kan henføres til dels den lange hårde vinter i 1. kvartal af året, som medførte et væsentligt omsætnings- og indtjeningstab, og dels til en lavere realiseret indtjening på gennemførte projekter som følge af markedsforholdene på koncernens markeder, samt realiseret underskud i tilkøbte aktiviteter, oplyser Arkil i sin årsrapport.

Forventninger til 2011
Konjunkturerne i anlægsbranchen i Danmark er fortsat meget lave, men 2010 synes at have markeret bunden i aktivitetsniveauet. Det skaber forventninger om en langsom tilbagevenden til mere normale tilstande:

- Afgørende for udviklingen er, ligesom i 2010, vinterens varighed, investeringerne i infrastruktur fra både statslig og kommunal side, og overordnet den politiske vilje (og det økonomiske råderum) til investeringer i de lande, koncernen arbejder i. Sidstnævnte er for tiden den væsentligste årsag til usikkerhed om forventningerne til 2011, vurderer Arkil.

Koncern-ledelsen forventer i 2011 en omsætning i niveauet 2,3 mia. kroner og et resultat før skat på 10-30 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094